Kärkikaksikko murskasi vastustajansa Naisten Liigassa, Tampereella ja Kuortaneella nähtiin trillerit − "Painotimme jatkuvaa riistopelaamista ja olimme jalalla vastustajaa parempia"

Naisten Liiga / Uutinen
Emilia Vesa oli isossa roolissa, kun HIFK murjoi kovakuntoisen HPK:n Naisten Liigassa.
Kuva © Sirpa Pöyhönen - sirpa.poyhonen@jatkoaika.com

Naisten Liigan runkosarjan kolmanneksi viimeinen otteluviikonloppu paketoitiin sunnuntain täydellä viiden matsin kattauksella. Sarjaa läpi kauden hallinneet KalPa ja HIFK näyttivät RoKin ja HPK:n kustannuksella, että niitä tulee olemaan hankala pysäyttää kevään peleissä. Ilves ja Kuortane hakivat pistepotit jatkoaikojen kautta.

KalPa−RoKi 8−1

Kuten lauantainakin, myös sunnuntain koetoksessa RoKi lähti haastamaan KalPaa heti alusta rohkealla pelillä. Vieraat karvasivat ylhäältä ja pyrkivät painamaan pelin syvälle kuopiolaisten päätyyn. KalPan Elli Mäkelän maalinedustalta saama kaksiminuuttinen oli osoitus rovaniemeläisten terävyydestä. Emännät sen sijaan eivät olleet skarppina, vaan sortuivat avauserässä myös muun muassa vaihtovirheeseen, jonka seurauksena oli jäähy.

Vaikka Janika Järvikari huhki ensimmäisessä erässä peräti 16 torjunnan verran ja Jenna Juutilainen toisessa päässä joutui koppaamaan vain neljä kutia, oli RoKi lähtöasetelma huomioon ottaen pelillisesti 20 minuutin ajan kyydissä mukana.

Jenna Hietala paukutti viime kauden joukkuettaan RoKia vastaan viisi pistettä.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/

Toinen erä kaiken muuttaa voi, ja tällä kertaa näin todella tapahtui. Kotijoukkue iski löi kuusi maalia rovaniemeläisvieraiden verkkoon ja osoitti, että siltä löytyy maalintekokykyä laajaltakin rintamalta.

Anna Kalová teki RoKille yhden täysosuman, mutta KalPan kahdeksaa vastaan sillä ei lopulta ollut paljon merkitystä. Emäntien tehokkaimpina häärivät hurjat tehot 3+2=5 mättänyt Jenna Hietala sekä kolmen pisteen Jenna Kaila (2+1) ja Sanni Rantala (1+2).

HPK−HIFK 0−5

Kovassa liidossa ja voittoputkessa oleva HPK kohtasi sunnuntaina parempansa, kun sarjakakkonen HIFK rynnisti jo avauserässä kolmen maalin karkumatkalle. Julia Liikala, Emilia Vesa ja Karoliina Rantamäki onnistuivat ohittamaan kotijoukkueen veskari Salla Sivulan ennen ensimmäistä erätaukoa.

Loppujen lopuksi HPK ei pystynyt vastaamaan kovaan haasteeseen, vaan vieraat karkasivat selvään voittoon. Huippuhyökkääjät Vesa ja Liikala kasvattivat HIFK:n johdon jo viiteen maaliin toisessa erässä.

− Mielestäni hyvää peliä meiltä alusta loppuun asti. Painotimme jatkuvaa riistopelaamista ja olimme jalalla vastustajaa parempia. Pelasimme omaa hyvää peliämme ja pystytimme toteuttamaan meidän joukkueen pelitapaa tehokkaasti. Silloin meitä vastaan on minkä tahansa jengin vaikea pelata. Olemme myös saaneet meidän koko joukkueen takaisin pelikuntoon useiden loukkaantumisien jälkeen, tehot 2+1 iskenyt Vesa virkkoi.

HIFK pisti sunnuntaina tuulemaan HPK:ta vastaan.
Kuva © Timo Savela

Myös Suomen naisten lätkävalioihin kuuluva Sanni Vanhanen oli ottelussa pelipäällä tehoillaan 0+3. HIFK-veskari Iina Kuusela nappasi nollapelin yhteensä 11 torjunnalla. Sivulalle HPK-veräjällä kertyi 33 kkoppia.

Lukko−Kiekko-Espoo 3−8

Ada Eronen vei espoolaiset ottelussa johtoon, mutta Lukko osoitti pystyvänsä laittamaan kampoihin. Raumalaisten huippuhyökkääjä Alisa Toivonen napautti kiekon ohi Minja Drufvan ja tasoitti puntit. Lukko-vahti Katriina Saarenmaa merkkautti maaliin syöttöpisteen. Kiekko-Espoo päätti avauseän kuitenkin johdossa, kun Anni Montonen löi 2−1-kihauksen.

Kiekko-Espoo meni välillä jo kahden maalin johtoonkin, mutta Lukko taisteli tasoihin Sara Hyytiän ja Maija Kosken osumilla. Kapteeni Koski upotti tasoituksen rangaistuslaukauksesta. Sarjakolmonen Kiekko-Espoo karautti kuitenkin pikapuoliin jälleen edelle, kun Julia Schalin onnistui maalinteossa − vieläpä kahdesti.

Julia Schalin hattutemppuili Lukkoa vastaan.

Voittonsa ja kolme pistettä vierasjoukkue varmisti muutama minuutti ennen täyttä aikaa, kun Lisette Täks pisti joukkueelleen kuudennen maalin. Kiekko-Espoon kapteeni Emmi Rakkolainen ja Schalin viimeisteli kamppailulle vielä sen lopulliset maalilukemat. Näin nuori espoolaishyökkääjä Schalin räpsäytti sunnuntaihin hattutempun.

Ilves−Kärpät 4−3 ja.

Tampereella maalinteon aloitti vierasjoukkue Kärpät. Tähtihyökkääjä Oona Havana levitti kiekon hyökkäysalueella vetopaikkaan Aino Kaijankoskelle, joka tinttasi kiekon ohi Ilves-maalivahti Neea Pohjamon. Tupsukorvien tehokas ylivoima kuitenkin puhui alta aikayksikön, kun kauden parhaisiin ylivoimapakkeihin kuuluva Elli Suoranta kumautti pikkumustan pussiin. Emmi Puusaari iski avauserän viimeisen osuman ja palautti kärppäjohdon.

Molemmilla joukkueilla oli toisessa erässä hyviä maalipaikkoja ja Kärppien Jasmine Ylitalo pääsi läpiajoonkin, mutta Pohjamo Ilves-maalilla torjui. Kati Asikaisen merkitys oululaisjoukkueelle korostui ottelun vanhetessa, sillä veskari pysäytti monta Ilveksen potentiaalista maalipaikkaa.

Kati Asikainen oli Kärppien viimeinen lukko sunnuntain kamppailussa.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/

Kolmannen erän puolivälissä Kärpillä oli oiva tilaisuus siirtyä johtoon, kun Tilli Keränen pääsi kokeilemaan rangaistuslaukausta. Ujutus jäätä pitkin Pohjamon kilpikäden puolelle ei kuitenkaan tuottanut tulosta. Hetkeä myöhemmin vieraat siirtyivät johtoon, kun Emma Ekoluoma kiskaisi ranteellaan kiekon Ilves-maaliin. Kiia Narinen toi tupsukorvat tasoihin, joten ratkaisu haettiin jatkoajalta.

Suoranta otti kaksiminuuttisen aivan varsinaisen peliajan viime minuuteilla, joten Kärpät pääsi virittelemään voitto-osumaa ylivoimalla. Oululaiset eivät pystyneet maalintekoon, joten Ilveskin sai mahdollisuutensa. Puolustaja Suorannan pelin toisella osumalla kaksi pistettä jäivät kotijoukkueelle Tampereelle.

Kuortane−TPS 3−2 ja.

Tuuli Tallinen iski Kuortaneen kotijäällä johtoon ylivoimalla avauserän loppupuolella. Ottelu jatkui pitkään vähämaalisena ja tasaisena. Maalivahdit Kuortaneen Emilia Kyrkkö ja TPS:n Mila Houni olivat molemmat sunnuntaina mainiolla pelipäällä. Rangaistuksien sävyttämän toisen erän jälkeen Kyrköllä oli tilillään 16 torjuntaa ja Hounilla 21.

TPS pysähtyi Emilia Kyrkköön.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/

Kolmannen erän alkajaisiksi Hannele Tarkiainen vei kotijoukkueen kahden maalin johtoon. Raili Mustonen saalisti osumaan syöttöpisteen avausmaalin tavoin. Mustonen oli ottelussa muutenkin monessa mukana, sillä hän ostui pikkukakkosella jokaisessa erässä.

TPS tuli loppuminuuteilla vielä maalin päähän, kun Susanna Viitala murensi Kyrkön unelman nollapelistä. Turkulaiset hakivat tasoitusta aikalisän kautta ja Elina Heikkinen onnistuikin värkkäämään 2−2-maalin puoli minuuttia ennen loppusummeria. Jatkoajalla Sinna Varjonen vapautti kotijoukkueen pinteestä ja ratkaisi Kuortaneelle niuakan voiton.

» Lähetä palautetta toimitukselle