Jyrki Aho sai päävalmentajapestin oltuaan vuoden valmentamatta

Muut Sarjat / Uutinen
Jyrki Aho siirtyy valmentamaan Ranskaan.
Kuva © Jaakko Stenroos - https://jaskan.kuvat.fi/
Jyrki Ahon uusi työpaikka on ranskalainen Brûleurs de Loups, joka on kotoisin Grenoblesta. Valmennustiimissä on muutakin suomalaisväriä.

Jyrki Aho siirtyy päävalmentajaksi Ranskan pääsarjaan Brûleurs de Loups de Grenoblen joukkueeseen. Seura ilmoitti sopimuksesta Twitter-tilillään.

Aho on valmentanut viimeksi kaudella 2019−20 itävaltalaista Villacheria. Viime kaudella hän ei valmentanut missään. Aho on kaksinkertainen Suomen mestarivalmentaja JYPistä keväiltä 2009 ja 2012. Ensimmäinen mestaruuksista tuli apuvalmentajana ja toinen päävalmentajana.

Lisäksi Aho on valmentanut ulkomailla KHL:n Kunlun Red Staria apuvalmentajana. JYPin ohella hän on Liigassa luotsannut Bluesia ja Ässiä Liigassa ja Jukureita Mestiksessä. Hän on viettänyt myös yhden kauden Saksassa valmentamassa.

Myös Ari-Pekka Siekkinen liittyy grenoblelaisten valmennusryhmään. Siekkinen valmensi ennen Ranskaan lähtöään neljä kautta Japanin liigassa. Suomen pääsarjassa hän on valmentanut enimmäkseen JYPiä, mutta oli myös KalPan valmennustiimissä kaudella 2011−12.

» Lähetä palautetta toimitukselle