Jymy-yllätys – Jukka Jalonen kutsui superlupaus Kaapo Kakon Leijoniin

LIIGA, MAAJOUKKUE / Uutinen
Kaapo Kakko saattaa päästä kohta miesten leijonapaitaan.

Suomen miesten jääkiekkomaajoukkueen päävalmentaja Jukka Jalonen on Jatkoajan tietojen mukaan kutsunut Turun Palloseuran 17-vuotiaan superlupauksen Kaapo Kakon Leijoniin. Laitahyökkääjä on kutsuttu seitsemäs–kymmenes päivä helmikuuta Ruotsissa järjestettävään Euro Hockey Tour -osaturnaukseen. Joukkue julkistetaan virallisesti ensi maanantaina.

Jos Kakko matkaa turnaukseen, hänestä tulee historian toiseksi nuorin pelaaja Leijonissa. Nuorimpana pysyisi edelleen nykyään NHL:ssä pelaava laitahyökkääjä Patrik Laine, joka debytoi miesten sinivalkopaidassa helmikuun 11. päivänä vuonna 2016. Hän oli tuolloin parisen kuukautta nuorempi kuin Kakko nyt. Nyt vielä toistaiseksi toiseksi nuorimpana Leijonissa on pelannut puolustajalegenda Reijo Ruotsalainen.

Suomalaisen jääkiekon tuorein timantti on pelannut tällä kaudella Liigassa 29 ottelussa ja kerännyt tehopisteet 11+11=22. Tehotilastolukema on +1 ja peliaikakeskiarvo 17 minuuttia ja 37 sekuntia. Kakko pelasi Liigaa myös viime kaudella. Silloin kuudessa ottelussa kertyi yksi syöttöpiste ja peliaikakeskiarvoksi 14.11 minuuttia.

Kakon leijonadebyytti ei kuitenkaan ole vielä varma, sillä hän on ollut sivussa tositoimista viime viikon keskiviikosta saakka. TPS-tähti loukkaantui tuolloin Ilveksen Samuli Vainionpään taklauksen seurauksena. Vainionpäälle tuomittiin pelirangaistus selästä taklaamisesta. Kakko jatkoi ottelun Ilvestä vastaan loppuun ja teki selkäosuman jälkeen kaksi maaliakin, mutta ei ole pelannut sittemmin.

Kakko ja Vainionpää olivat vuoden alussa joukkuetovereina voittamassa alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruutta. Kakko ratkaisi mestaruuden silloin Suomelle iskemällä finaalissa Yhdysvaltoja vastaan 2–3-voittomaalin puolitoista minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä.

Kakko mielletään laajalti ikäluokkansa kärkilahjakkuudeksi maailmassa. Hänen on ennustettu kisaavat NHL:n ensi kesän varaustilaisuuden ykkösvarauksen asemasta tasapäisesti yhdysvaltalaisen keskushyökkääjän Jack Hughesin kanssa.

» Lähetä palautetta toimitukselle