Juuso Välimäki osui Flamesin murskavoitossa – Juuse Saros piti Patrik Laineen maalintekoaikeet kurissa

Juuso Välimäki avasi maalihanat Ottawassa.
14 ottelun NHL-kierros alkoi Suomen aikaa iltakahdeksalta kolmen ottelun voimin.

Calgary Flamesin suomalaispuolustaja Juuso Välimäki iski kauden avausosumansa alkuillan ottelussa Ottawa Senatorsia vastaan. Osuma oli myös ottelun avausmaali ja se syntyi tasan neljän minuutin pelaamisen jälkeen.

Uransa ensimmäisen NHL-maalin Välimäki oli tehnyt jo kaudella 2018–19, nyt kyseessä oli siis miehen uran toinen NHL-osuma. Edellisestä osumasta olikin vierähtänyt aikaa, sillä viime kausi jäi Välimäeltä kokonaan väliin polvivamman takia.

Välimäen edustama Flames antoi kyytiä Senatorsille, jolle osui jälleen hyvin heikko suoritus. Avauserän puolivälissä lukemat olivat jo 3–0 Flamesille ja kahden erän jälkeen lukemat olivat jo 6–2 vieraille. Flames piti ottelun ohjat otteessaan ja pyöritteli Pohjoisen divisioonan jumbojoukkuetta ajoittain mielin määrin.

Lopulta Flames pesi kasvonsa komeasti torstain Senators-tappion jälkeen 6–3-voitolla. Joukkueet kohtaavat toisensa tulevalla viikolla jälleen kahdesti perätysten.

Buffalossa alavireinen Sabres isännöi Philadelphia Flyersia. Edes Rasmus Ristolaisen paluu Sabresin kokoonpanoon ei auttanut puhvelipaitoja, sillä se kärsi jo seitsemännen tappionsa yhdeksään viimeiseen otteluun.

Flyers nappasi puhtaan 3–0-voiton ja Brian Elliott kuittasi nollapelin 23 torjunnalla. Ristolainen keräsi paluuottelussaan peliaikaa 22 minuuttia ja 18 sekuntia ilman tehomerkintöjä.

Juuse Sarokselle helpottava onnistuminen

Alkuillan kolmannessa kamppailussa New Jersey Devils juhlisti seuraikoninsa Travis Zajacin tuhatta pelattua runkosarjaottelua, mutta Washington Capitals oli tyly juhlavieras.

Capitals karkasi jo 13 minuutin pelaamisen jälkeen 3–0-johtoon. Devils nousi vielä peliin mukaan Nico Hischierin ja Pavel Zachan osumilla, mutta päätöserässä Jakub Vrana lisäsi jälleen vierailijoiden johtoa. Loppulukemat kirjattiin lopulta 5–2 Capitalsin voitoksi.

Kello 22 alkaneessa Nashville Predatorsin ja Columbus Blue Jacketsin välisessä ottelussa kentällä nähtiin runsas määrä suomalaisia ja esimerkiksi maalivahtien kaksintaistona nähtiin Juuse Saroksen ja Joonas Korpisalon välinen koitos.

Kumpikin suomalaistorjuja pelasi Nashvillen iltapäivässä onnistuneen ottelun, mutta pidemmän korren kaksikosta veti lopulta alkukaudella pelinsä kanssa tuskaillut Saros, joka torjui 23 kertaa.

Predators vei ottelun nimiinsä lukemin 2–1 puolustaja Mattias Ekholmin lauottua kiekon kahdesti Korpisalon taakse toisessa erässä. Loukkaantumisen jälkeen kokoonpanoon palannelle ruotsalaispuolustajalle kyseessä oli NHL-uran ensimmäinen kahden maalin ottelu.

Blue Jacketsin ainoasta maalista vastasi avauserässä Cam Atkinson. Blue Jacketsin suomalaistähti Patrik Laine jäi ilman tehomerkintöjä.

Päivitetty kello 0.35: Lisätty tieto Predatorsin ja Blue Jacketsin ottelusta.