Juuso Toivola aloittaa Naisleijonien päävalmentajana Pekingin talviolympialaisten jälkeen

MAAJOUKKUE / Uutinen
Juuso Toivola ottaa ohjat Naisleijonissa keväällä 2022.
Kuva © Mikko Pylkkö mikko.pylkko@jatkoaika.com
Juuso Toivola aloittaa naisten maajoukkueen päävalmentajana Pekingin talviolympialaisten jälkeen. Toivolan sopimuksen kesto on 2+2 kautta.

Juuso Toivola aloittaa naisten maajoukkueen päävalmentajana Pekingin talviolympialaisten jälkeen. Toivola seuraa pestissä Pasi Mustosta, joka on valmentanut Naisleijonia vuodesta 2014 lähtien. Toivolan sopimuksen kesto on 2+2 kautta.

Naisten maajoukkue on ollut Mustosen aikana varsin menestynyt – tuloksena kaksi MM-pronssia, MM-hopea ja olympiapronssia.

– Arvostan, että saan jatkaa prosessia, jossa olen ollut tiiviisti mukana. Maajoukkueen tehtävänä on tukea ja ohjata huipulle tähtäävää kehitystä kohti maailman huippua. Aika näyttää, mitä muutoksia toimintaan jatkossa mahdollisesti tulee, nyt fokus on tulevassa kaudessa, Toivola sanoo Jääkiekkoliiton tiedotteessa.

Toivola, 50, on toiminut naiskiekon kehitystehtävissä Jääkiekkoliitossa jo 2000-luvun alusta alkaen. Tällä hetkellä hän toimii Lapin urheiluopiston valmennusosaamisen koordinaattorina sekä sen ohella muun muassa Naisten Liigan johtoryhmässä. Hän oli myös RoKin general manager kaudella 2020–21.

Maajoukkuetasolla Toivola on toiminut alle 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkueen päävalmentajana neljissä MM-kisoissa. Lisäksi hän on ollut naisten maajoukkueen apuvalmentajana vuosina 2014–19.

» Lähetä palautetta toimitukselle