Juuso Riikola raivasi tiensä Penguinsin NHL-miehistöön − Henrik Borgströmin kausi alkaa AHL:ssä

NHL / Uutinen
Riikola esiintyi viime kaudella Suomen A-maajoukkueessa.
Kuva © Jaakko Stenroos - https://jaskan.kuvat.fi/
Suomalaispuolustaja Juuso Riikola aloittaa kautensa Pittsburgh Penguinsin mukana. Florida Panthersin Henrik Borgström suuntaa puolestaan AHL:ään.

Juuso Riikolan, 24, kausi alkaa NHL:n puolella Pittsburgh Penguinsin mukana. Joukkueessa on tällä hetkellä kahdeksan puolustajaa. Asia varmistui, kun Penguins lähetti puolustaja Zach Trotmanin AHL:ään.

Penguins-päävalmentaja Mike Sullivan kehui suomalaista organisaation Twitter-sivuilla.

− Meillä ei ollut ennalta muodostettua käsitystä hänestä ennen harjoitusleiriä. Pelaajatarkkailijamme suosittelivat häntä ja olivat sitä mieltä, että hän sopii pelityyliimme. Havaintojeni perusteella he olivat oikeassa.

Viime kaudella Riikola pelasi KalPassa 59 runkosarjaottelua tehoin 8+16. Hän esiintyi kauden aikana myös EHT:lla ja MM-kisoissa. Viime keväänä hän solmi Penguinsin kanssa yksivuotisen tulokassopimuksen.

Florida Panthersin Henrik Borgströmin, 21, tuleva kausi käynnistyy puolestaan AHL-joukkue Springfield Thunderbirdsissä, kertoo verkkosivusto The Athletic. Viime kaudella Borgström pelasi Denverin yliopistojoukkueessa ja sai kauden loppupuolella NHL-kokemusta neljän ottelun verran.

Springfield Thunderbirdsissä pelaavat tällä kaudella myös hyökkääjät Juho Lammikko ja Sebastian Repo.

» Lähetä palautetta toimitukselle