Juuso Puustinen palaa Jyväskylään pitkällä sopimuksella

LIIGA / Uutinen
Jyväskylässä viimeksi kaudella 2017–18 pelannut Puustinen palaa tuttuun ympäristöön.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
JYP solmi kolmivuotisen sopimuksen 34-vuotiaan Juuso Puustisen kanssa.

Liigassa yhteensä 415 ottelua tahkonut Juuso Puustinen palaa JYP-paitaan ja Suomeen neljän vuoden ulkomaankiertueen jälkeen. Sopimus jyväskyläläisseuran kanssa kattaa peräti seuraavat kolme vuotta.

– On hienoa palata tänne muutaman vuoden tauon jälkeen. Täällä on ollut minun kotini edellisestä visiitistäni lähtien, joten tämä on tärkeä paikka minulle, Puustinen kommentoi.

Liigassa Bluesia, HPK:ta, HIFK:ta ja JYPiä edustanut Puustinen vietti viimeiset neljä kauttaan Venäjällä Neftehimik Nizhnekamskissa sekä Sibir Novosibirskissä. Kuluneella kaudella hyökkääjä edusti SHL:ssä Örebrota tehden 25 otteluun tehot 3+1.

Hyökkääjä toimi varakapteenina HIFK:ssa kausilla 2014–16, ja jokaisella kahdeksalla kaudella Puustinen on rikkonut 20 tehopisteen rajan, joten tulosvarmuutta ja kokemusta löytyy. Edellisellä JYP-kaudella pistesaldo oli peräti 30+21 yhteensä 53 ottelussa.

– Etsimme joukkueeseen kokenutta ammattilaispelaajaa, joka pystyy tuloksentekoon. Hän on myös esimerkillinen pelaaja kaukalossa ja sen ulkopuolella. Puustinen on meille ennestään tuttu pelaaja ja hänellä on vahva side Jyväskylään, joten yhteisymmärrys löytyi nopeasti, urheilutoimenjohtaja Mikko Viitanen kommentoi.

– Olen aivan varma siitä, että JYP nousee sieltä, missä se on ollut. Siistiä päästä osaksi tätä projektia. Pitää laittaa parasta pöytään ja auttaa joukkuetta parhaalla mahdollisella tavalla. Yleensä kun pystyt pelaamaan hyvällä tasolla, sitä kautta on mahdollisuus tehdä myös tulosta. Sitä kohti haluan mennä, Puustinen toteaa JYPin tiedotteessa.

» Lähetä palautetta toimitukselle