Juuso Ikonen HPK:n hyökkäyskalustoon, maalivahtiosastolle täydennystä yliopistosarjasta

LIIGA / Uutinen
Ikonen edusti Suomessa viimeksi Kärppiä.
Kuva © Timo Savela
Juuso Ikonen ja Daniel Lebedeff ovat HPK:n uusimmat hankinnat.

HPK vahvistaa rivejään maalivahti Daniel Lebedeffillä ja hyökkääjä Juuso Ikosella. Lebedeffin sopimus on 1+1-vuotinen, kun taas Ikonen siirtyy Hämeenlinnaan vuoden mittaisella pahvilla.

Espoolaislähtöinen Ikonen on pelannut viime kaudet ulkomailla. Kolmen Ruotsissa vietetyn kauden lisäksi hän kävi välissä kiekkoilemassa yhden kauden Pohjois-Amerikassa AHL:ssä.

Viime kaudella 25-vuotias hyökkääjä edusti HV71:stä ja teki siellä 52 ottelussa tehot 7+10. Hänen sopimuksensa olisi kattanut myös ensi kauden, mutta se päätettiin purkaa lopulta yhteisymmärryksessä.

Ikonen on pelannut urallaan aiemmin Liigassa Kärppien, Bluesin ja JYPin riveissä yhteensä 237 liigaottelua.

− Juuso on työteliäs ja monipuolinen hyökkääjä, joka pystyy olemaan tehokas hyökkäyssuuntaan ja samalla myös luotettava puolustussuuntaan. Hän tuo lisää mahdollisuuksia ja monipuolisuutta hyökkäyspeliimme. Juuso tulee aloittamaan meillä keskushyökkääjänä, kertoi HPK:n urheilujohtaja Mika Toivola.

Lebedeff on torjunut kiekkoja 16-vuotiaasta lähtien Pohjois-Amerikassa eri sarjoissa. HIFK-kasvatin kaksi edelliskautta kuluivat Wisconsinin yliopistojoukkueessa NCAA:ssa. 21-vuotias torjuja pelasi viime kaudella 27 ottelua torjuntaprosentilla 89,2.

− Saamme Danielista monipuolisen ja lahjakkaan nuoren maalivahdin. Hänellä on valmius pelata ja voittaa heti, Toivola arvioi.

» Lähetä palautetta toimitukselle