Juuse Saroksen huikea ilta laiha lohtu Predatorsille, Avalanche kuritti Wildia

Juuse Saroksen huippupeli oli laiha lohtu Nashville Predatorsille, kun joukkue jäi ilman maaleja.
46 laukausta torjuneen Juuse Saroksen huikea iltapuhde jäi ilman palkintoa, kun Florida Panthers nappasi 2–0-kotivoiton Aleksander Barkovin heiluttaessa tahtipuikkoa. Kierroksen toisessa jo päättyneessä päiväottelussa Pittsburgh Penguins haki vierasvoiton New Jersey Devilsistä. Colorado Avalanche järjesti maalijuhlat Minnesota Wildin kustannuksella.

Sidney Crosbyn kahden pisteen ilta siivitti Pittsburgh Penguinsin 3–1-vierasvoittoon New Jersey Devilsistä lauantain päiväottelussa. Devils siirtyi ottelussa johtoon seitsemän minuutin pelin jälkeen, kun Kyle Palmieri siirsi Sami Vatasen laukauksesta tulleen irtokiekon verkon perukoille.

Penguins tuli Zach Aston-Reesen napakalla rannelaukauksella tasoihin, kun toista erää oli pelattu neljä minuuttia. Bryan Rust osui ylivoimalla Crosbyn syötöstä kaksi minuuttia myöhemmin ja Penguins johti 2–1.

Kolmatta erää oli jäljellä kuusi minuuttia, kun Jake Guentzel sinetöi Crosbyn syötöstä 3–1-loppulukemat taululle. Penguins-valmentaja Mike Sullivan ohitti voiton myötä Eddie Johnstonin seuran kaikkien aikojen voittotilastossa. Kakkoseksi tilastossa nousseella Sullivanilla on nyt kasassa 233 voittoa.

Penguinsin Kasperi Kapanen jäi ottelussa ilman tehopisteitä. Kapanen pelasi ottelussa 13 minuuttia ilman ainuttakaan laukausta maalia kohti. Devilsin Janne Kuokkanen pelasi niin ikään 13 minuuttia ilman tehopisteitä laukoen kerran maalia kohti.

Panthers jätti Predatorsin maaleitta

Chris Driedger oli ottelun hahmo, kun Florida Panthers kukisti Nashville Predatorsin 2–0. Driedger torjui 21 laukausta ja pelasi uransa toisen nollapelin. Driedgerin molemmat nollapelit ovat tulleet juuri Predatorsia vastaan.

Aleksander Barkov vei Panthersin johtoon, kun toista erää oli pelattu yhdeksän minuuttia. Anthony Duclair löysi Barkovin upealla syötöllä ja tämä viimeisteli nätisti rystyltä yläkulmaan. Maaliin kakkossyötön napannut MacKenzie Weegar venytti pisteputkensa jo seitsemän ottelun mittaiseksi.

Kolmannessa erässä Barkov karkasi alivoimalla läpiajoon, muttei onnistunut sillä kertaa ohittamaan Juuse Sarosta. Duclair sinetöi 2–0-loppulukemat tyhjään maaliin 15 sekuntia ennen loppua. Kovassa kiekkosateessa huhkineelle Sarokselle kirjattiin ottelussa huimat 46 torjuntaa torjuntaprosentin ollessa komea 97,9.

Panthers-hyökkääjä Patric Hörnqvistille ottelu oli juhlapeli, sillä hän sai 800 NHL-ottelua täyteen.

Predatorsin Eeli Tolvanen ja Mikael Granlund jäivät molemmat ottelussa ilman tehomerkintöjä. Kummankin tehosaldo oli maalin verran pakkasen puolella. Erik Haula puolestaan kulutti jäähypenkkiä kaksiminuuttisen edestä. Panthersin Eetu Luostarinen pelasi ottelussa 15 minuuttia ja kunnostautui erityisesti alivoimalla.

Avalanche antoi Wildille isän kädestä

Colorado Avalanche ei antanut kierroksen kolmannessa päiväottelussa vierasjoukkue Minnesota Wildille armoa. Ensimmäistä erää oli pelattu neljä minuuttia, kun Cale Makar laukoi ylivoimalla kotijoukkueen avausmaalin Gabriel Landeskogin syötöstä. Landeskog itse oli asialla erän puolivälissä iskemällä Nathan MacKinnonin oivasta jättösyötöstä Avalanchen 2–0-osuman.

Toinen erä oli ehtinyt vanheta vain 46 sekuntia, kun Mikko Rantanen purjehti omalta alueelta koko kentän läpi ja laukoi kiekon ohi Kaapo Kähkösen. Reilu minuutti myöhemmin Tyson Jost tälläsi Joonas Donskoin namupassista tilanteeksi 4–0. Kaksi minuuttia ennen erän loppua MacKinnon tarjoili avopaikan Devon Toewsille ja peli oli jo 5–0.

Kolmannen erän alussa Ryan Graves sai syötön Donskoilta ja lähetti Valeri Nitšuskinin karkumatkalle. Tämä viimeisteli hienolla rystylaukauksella 6–0-lukemat taululle. Samassa ajassa Wildin Joseph Cramarossa kuittasi itselleen 10 minuutin käytösrangaistuksen.

Wildin maalilla Kaapo Kähköselle kirjattiin ottelussa 36 torjuntaa murheellisella prosentilla 85,7.