Justus Annusella on edessä ensimmäinen NHL-startti

NHL / Uutinen
Justus Annunen on ollut Colorado Avalanchen matkassa viime viikosta asti.
Kuva © Minas Panagiotakis/Getty Images
Colorado Avalanchen maalivahtiongelmat toivat Justus Annuselle mahdollisuuden esittää taitojaan NHL:ssä.

Justus Annuselle, 21, on tarjolla tonttia ensi yönä, kun hän aloittaa Colorado Avalanchen maalilla vastikään päävalmentajaa vaihtanutta Philadelphia Flyersia vastaan.

Annunen teki NHL-debyyttinsä jo toissa yönä, kun hän tuli neljä maalia päästäneen ruotsalaisen Jonas Johanssonin tilalle Avalanchen ja Ottawa Senatorsin välisessä ottelussa. Kempeleläinen torjui ottelussa 17 kertaa ja päästi kaksi maalia, joista toinen oli Senatorsin voittomaali jatkoajalla.

Avalanche menetti viime viikolla ykkösveskarinsa Darcy Kuemperin, kun tämä loukkasi itseään aamuharjoituksissa ennen ottelua Toronto Maple Leafsia vastaan. Annunen hälytettiin pikaisesti paikalle AHL:stä Avalanchen kakkosveskari Pavel Francouzin vielä kuntouttaessa itseään pitkän loukkaantumisen jälkeen. Viimeisten tietojen mukaan Kuemperin tulisi tehdä paluu jo tällä viikolla otteluun New York Rangersia vastaan.

Kärpistä tunnetuksi tullut Annunen on pelannut tähän asti Avalanchen AHL-joukkue Colorado Eaglesissa, jossa on pelannut 15 ottelua 90,6 torjuntaprosentilla. Liigan pisintä nollaputkea hallussaan pitävä Annunen valittiin myös hiljattain AHL:n kuukauden parhaaksi maalivahdiksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle