Justus Annunen torjui uransa ensimmäisen NHL-nollapelin – Nathan MacKinnon rikkoi kuluvan kauden ja seurahistorian merkkipaaluja

NHL / Uutinen
Annunen pelasi NHL-uransa ensimmäisen nollapelin. Arkistokuva.
Kuva © Dave Reginek / NHLI via Getty Images
Colorado Avalanchen maalivahti Justus Annunen torjui torstain ja perjantain välisenä yönä uransa ensimmäisen NHL-nollapelin Chicago Blackhawksia vastaan. Avalanchen 5–0-voitossa oli paljon muutakin aihetta juhlaan supertähti Nathan MacKinnonin rikottua pistemerkkipaaluja sekä kuluvan kauden että Avalanchen seurahistorian saralla.

Colorado Avalanche kaatoi torstain ja perjantain välisenä yönä Chicago Blackhawksin suvereenein 5–0-lukemin. Avalanchen maalilla torjunut suomalaisvahti Justus Annunen merkkautti ottelussa NHL-uransa ensimmäisen nollapelin 24 torjunnalla.

23-vuotias Annunen on torjunut Avalanchen maalilla yhteensä kymmenen ottelua kausina 2021–24. Hän on torjunut kausien aikana suurimmaksi osaksi Avalanchen AHL-farmiseura Colorado Eaglesin ykkösmaalivahtina. Kempeleeltä kotoisin oleva Annunen on Avalanchen kolmannen kierroksen varaus kesältä 2018.

– Tiedän, mitä joukkuekaverini haluavat ja odottavat minulta, joten yritän vain auttaa heitä. Heistä oli suuri apu tänään, ja pelasimme hyvän ottelun, Annunen sanoi ottelun jälkeisessä haastattelussa.

Avalanchen supertähti Nathan MacKinnon saavutti ottelussa merkkipaaluja niin kuluvan kauden kuin Avalanchen seurahistoriankin saralla. MacKinnonista tuli hänen kahden tehopisteen illan myötä toinen pelaaja kuluvalla kaudella, kuka on rikkonut 100 tehopisteen rajan NHL:ssä. Ensimmäisenä kolminumeroisiin ehti Tampa Bay Lightningin venäläistähti Nikita Kutšerov. MacKinnon on merkkauttanut kaudella 61 otteluun tehot 36+64.

Seuraavana 100 pisteen rajaa kolkuttelevat 94 pistettä merkkauttanut Edmonton Oilersin Connor McDavid ja 87 pistettä tehoillut Boston Bruinsin David Pastrňák.

MacKinnonin syöttöpiste Ross Coltonin 2–0-maaliin toisessa erässä nosti kanadalaistähden Avalanchen kaikkien aikojen syöttöpörssissä kolmannelle sijalle ohi ruotsalaislegenda Peter Forsbergin. 539 syöttöpistettä urallaan merkkauttaneen MacKinnonin edellä ovat enää Peter Šťastný ja Joe Sakic. 11 kautta Avalanchea edustanut supertähti on seuran kaikkien aikojen maalipörssissä viidentenä ja pistepörssissä neljäntenä.

» Lähetä palautetta toimitukselle