Jussi Jokinen lopettaa mittavan pelaajauransa – "Suurin syy oli se, etten pystynyt pelaamaan toivomallani tasolla"

LIIGA / Uutinen
Jokinen lopetti ansiokkaan uransa päättyneeseen kauteen.
Kuva © Joonas Kämäräinen
Jokinen ja Kärpät kertoivat tiedotustilaisuudessa, että Jokisen mittava kiekkoura on ohi. Hyökkääjän uraa kunnioitetaan lähitulevaisuudessa.

Konkarihyökkääjä Jussi Jokinen, 38, lopettaa mittavan pelaajauransa. Kärppien nuorisojoukkueiden kasvatti on pelannut kahdeksan Liiga-kauden lisäksi 13 kautta NHL:ssä, yhden kauden Sveitsissä, kahdet olympialaiset, seitsemät maailmanmestaruuskilpailut ja yhden World Cupin sekä U17-, U18- ja U20-MM-kilpailuja. 

Keväällä 2019 hän siirtyi sveitsiläisseura EHC Klotenista Oulun Kärppiin, jossa hyökkääjä pelasi uransa viimeiset hetket. 

– Lapsuuden harrastuksesta tuli ammatti ja pikkupojan unelmaa sain elää. Lopettamispäätökseni suurin syy oli se, etten pystynyt pelaamaan toivomallani tasolla, Jokinen kommentoi uransa vaikeinta päätöstä.

Hyökkääjän palkintokaapissa on muun muassa kaksi Kärppien kanssa voitettua Suomen mestaruutta, kaksi Liiga-hopeaa, kaksi U20-ikäluokan MM-pronssia, Torinon olympialaisten hopeamitali, aikuismaajoukkueen riveissä napatut kaksi MM-pronssia- sekä MM-hopeamitali ja Sotšin olympialaisista voitettu pronssimitali. 

Jokinen kertoi oululaisseuran järjestämässä tiedotustilaisuudessa uransa päätöksestä ja hänen uraansa kunnioitetaan lähitulevaisuudessa.  

– Jussi Jokinen oli nuorena pelaajana määrätietoinen ja pyrki pelaajana saamaan itsestään kaiken irti,Kärppien urheilutoimenjohtaja Harri Aho kommentoi Jokisen uraa.

» Lähetä palautetta toimitukselle