Juniorilupaus Roni Hirvonen Ässien haaviin − "Ikäluokkansa parhaita pelaajia Suomessa"

LIIGA / Uutinen
Roni Hirvonen oli mukana Pikkuleijonien MM-joukkueessa.
Kuva © Saimi Airaksinen
Ässät on tehnyt kahden vuoden sopimuksen hyökkääjä Roni Hirvosen kanssa.

Roni Hirvonen on pelannut tähänastisen uransa Espoossa, ja viime kaudella 17-vuotias hyökkääjä teki nuorten SM-liigassa 55 tehopistettä 50 ottelussa. Pudotuspeleissä tahti oli vielä kovempi, sillä pisteitä kertyi 11 ottelun aikana 15, mikä on ikäluokan ennätys.

Hirvonen kuului myös 18-vuotiaiden maajoukkueeseen Ruotsissa pelatuissa MM-kisoissa. Hän voi pelata kisoissa myös ensi vuonna.

− Roni on ikäisekseen todella kypsä ihminen. Vahva sisäinen motivaatio ja tehtäväsuuntautuneisuus takaavat sen, että hänestä tulee huippupelaaja.

− Hän on ikäluokkansa parhaita pelaajia Suomessa. Hänen peliymmärryksensä on korkealla tasolla. Hänellä on taito, työmoraali ja halu ratkaista samassa paketissa. Roni on arvoiltaan Ässien näköinen pelaaja, Ässien kehitysjohtaja Tommi Kerttula kommentoi.

Ässien apuvalmentajana ensi kaudella toimii Saku Martikainen, joka oli viime kaudella Bluesin A-nuorten päävalmentajana. 

− Uskoisin, että siitä ei ainakaan haittaa ollut, että Martikainen tuntee pelaajan pitkältä ajalta ja on valmentanut häntä. Olemme todella tyytyväisiä, että Roni valitsi Ässät, Kerttula toteaa.

− Ässät on nouseva organisaatio, jossa ollaan hyvin perusteellisesti rakentamassa uutta. Täällä on hyvä mahdollisuus kehittyä ja päästä pelaamaan Liigassa. Vahvuuksinani pidän pelikäsitystä, taito-ominaisuuksia, luistelua sekä laukausta, Hirvonen kommentoi.

Roni Hirvosen isä Timo pelasi urallaan 607 liigaottelua edustaen Bluesia ja SaiPaa. Blues jäädytti hänen pelinumeronsa 33. 

» Lähetä palautetta toimitukselle