Julius Junttilalle jatkoa Kärppiin, Joose Antonen uutena hyökkäyskalustoon − "Ottanut tasaisesti askelia eteenpäin Liigassa"

LIIGA / Uutinen
Kevään pudotuspeleissä KooKoon paidassa Kärppiä vastaan kamppaillut Antonen vaihtaa kilpakumppanin väreihin.
Kuva © Sirpa Pöyhönen - sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
Kärpät jatkoi tulevan kauden joukkueen rakennusta kiinnittämällä riveihinsä Joose Antosen sekä Julius Junttilan.

Joose Antonen liittyy Kärppien miehistöön ensi kauden kattavalla sopimuksella. Kaksi edelliskautta 27-vuotias hyökkääjä kiekkoili KooKoossa, joka pudotti Kärpät kuluvan kauden pudotuspeleissä avauskierroksella.

Tamperelaislähtöinen Antonen on edustanut Liigassa aiemmin KooKoon lisäksi JYPiä, Lukkoa sekä kasvattajaseuraansa Ilvestä. Kuluvalla kaudella maajoukkuedebyyttinsäkin tehnyt hyökkääjä viimeisteli runkosarjassa 48 ottelussa tehot 9+23. Pudotuspeleissä pistetili karttui seitsemässä pelissä kolmella syötöllä.

− Antonen tuo uhkaa ylivoimapeliin, ja pysyy hyvin kiekossa. Hän on ottanut tasaisesti askelia eteenpäin Liigassa, ja pääsi viime vuonna maajoukkueenkin mukaan. Hän on hyvässä kehityskulussa urallaan, ja tuo mukanaan hyvän kätisyyden sekä osaamista hyökkäyspäähän, kertoi Kärppien kehitysjohtaja Lasse Kukkonen.

Oululaisjoukkueen oma kasvatti Julius Junttila kirjoitti nimensä myös yksivuotiseen jatkosopimukseen. 31-vuotias hyökkääjä palasi kärppäpaitaan helmikuussa 2022 Jokerien jätettyä kauden kesken. Kuluvalla kaudella Junttila teki 48 ottelussa 26 tehopistettä. Pudotuspeleissä kolmessa pelissä verkko heilui kolmesti.

− Julle on oululaisille tuttu kaveri, joka pystyy pelaamaan todella monipuolista jääkiekkoa. Hän on hyvin liikkuva huippupelaaja, ja on hienoa, että hän päätti jatkaa Oulussa, Kukkonen totesi.

− Kiva jatkaa rakkaassa kotiseurassa. Paljon jäi viime kaudesta parannettavaa, kuten tuloskin sen kertoo. Nyt on aloitettu uuteen kauteen valmistautuminen ja pitkä kesä edessä – tässä on hyvin aikaa laittaa itsensä iskuun, kommentoi Junttila.

» Lähetä palautetta toimitukselle