Julius Honka siirtyy Texasista Luulajaan, Juhani Tyrväiselle jatkosopimus Pohjois-Ruotsiin

SHL / Uutinen
Julius Hongan reitti vei NHL:n sijaan SHL:ään.
Kuva © Valtteri Vainio www.valtterivainio.com
Luleå Hockey vahvisti rivejään kahden suomalaispelaajan sopimuksella. Julius Honka liittyy joukkueeseen ja Juhani Tyrväisen kaksivuotista sopimusta jatkettiin vuodella.

Ruotsin pääsarjatasolla SHL:ssä pelaava Luleå Hockey julkisti kahden suomalaispelaajan kanssa tehdyn sopimuksen. Joukkueen puolustus vahvistuu Julius Hongalla ja Juhani Tyrväinen teki jatkosopimuksen joukkueen kanssa. Hongan sopimus on kaksivuotinen ja Tyrväisen sopimusta jatkettiin yhdellä vuodella kevääseen 2024.

Päättyneellä kaudella sekä Pelicansissa että AHL-seura Texas Starsissa pelannut Honka solmi kahden vuoden sopimuksen. 25-vuotias puolustaja pelasi yhdeksän ottelua Lahdessa tehden tehot 3+4. Texasissa Hongalle kertyi 17 ottelua, joissa hänelle merkattiin tehot 1+4.

Luulajan GM, Stefan Nilsson, odottaa puolustajalta kiekollisia urotekoja.

− Julius tuntuu jännittävältä lisältä joukkueeseemme. Hän on taitava puolustaja, joka on hyvä luistimilla. Hän on hyvä puolustamaan ja osallistuu mielellään hyökkäyksiin. Hän on kerännyt kosolti kokemusta Pohjois-Amerikasta ja on mielenkiintoista nähdä hänen pelaavan meille, Nilsson kertoo joukkueen julkaisemassa tiedotteessa.

− Olen kuullut sekä organisaatiosta että kaupungista pelkästään hyvää. Minulle on kerrottu, että joukkue on mestarisuosikki, Honka kehuu uutta seuraansa.

Juhani Tyrväinen jatkoi seuran kanssa tekemäänsä sopimusta yhdellä vuodella. Tyrväinen ja Luleå Hockey sopivat tammikuussa kahden vuoden jatkosopimuksesta, mutta tuoreen sopimuksen pidennyksen myötä Tyrväinen pelaa Luulajassa aina kevääseen 2024 saakka.

Kolmannen kautensa Luulajassa aloittava Tyrväinen on pelannut tähän mennessä 99 SHL-runkosarjan ottelua, joissa hänelle on kirjattu tehot 24+40. Pudotuspelejä 30-hyökkääjälle on kertynyt seitsemän tehoin 3+2.

− Juhani Tyrväinen näytti tasonsa jo ensimmäisenä päivänä ja on osoittanut voivansa olla hyödyksi joukkueelle. Olemme viimeisten kahden kauden aikana, eikä vähiten viime keväänä, nähneet, kuinka tärkeä hän on joukkueelle, Nilsson kehuu hyökkääjää.

Myös pelaaja itse on tuntenut olonsa kotoisaksi Pohjois-Ruotsissa.

− Luulaja ja Luleå Hockey ovat tuntuneet sopivalta ympäristöltä, joten olen hyvin tyytyväinen, että teimme jatkosopimuksen. KHL-siirrosta oli puhetta, mutta päätin lopulta, että tämä tuntuu oikealta, Tyrväinen kuvailee sopimusneuvotteluja.

Juttua muokattu 20:19 26.5.2021: Tarkennettiin Juhani Tyrväisen sopimustilannetta. Aiemmin tehtyä sopimusta jatkettiin yhdellä vuodella. Vuoden jatkon myötä sopimus päättyy keväällä 2024.

» Lähetä palautetta toimitukselle