Jukurit vahvisti puolustuskalustoaan − haaviin Norjan maajoukkuepuolustajan lisäksi kaksi jatkajaa

LIIGA / Uutinen
Nordsäter luutii Jukurien takalinjoilla ensi kaudellakin.
Jukurit kiinnitti puolustukseensa peräti kolme pelaajaa. Uutena kasvona mikkeliläisryhmään liittyvän Sander Vold Engebråtenin lisäksi joukkueessa jatkavat Niilo Romppanen sekä Lucas Nordsäter.

Norjalaispuolustaja Sander Vold Engebråten siirtyy Jukureihin Norjan liigan päättyneen kauden hopeamitalisti Storhamarista. 20-vuotiaan puolustajan sopimus mikkeliläisryhmän kanssa on kaksivuotinen.

Vold Engebråten pelasi ensimmäiset ottelunsa kotimaansa pääsarjassa Storhamarin riveissä jo kaudella 2018-2019 vain 16-vuotiaana. Kaikkiaan hän on pelannut 160 runkosarja- ja pudotuspeliottelua Norjan liigassa. Päättyneellä kaudella Storhamarin varakapteeninakin toiminut puolustaja teki 43 ottelussa tehot 6+20.

Norjan ikäkausimaajoukkueiden vakiokasvoihin kuuluva puolustaja teki tällä kaudella myös debyyttinsä A-maajoukkuetasolla.

− Sander kuuluu maansa lahjakkaimpiin puolustajiin ja hänellä on edessään loistava tulevaisuus. Sander tuo meidän joukkueeseen kiekollista osaamista, ja hän on hyökkäyksiä tukeva puolustaja. Häneltä löytyy juuri ne ominaisuudet, joita nykypäivän huippupuolustajalta vaaditaan, kuvaili Jukurien kehityspäällikkö Mikko Hakkarainen.

Jukurit jatkoi myös Lucas Nordsäterin ja Niilo Romppasen sopimuksia. 24-vuotiaan Nordsäterin sopimuksessa ollut optio käytettiin, joten hän jatkaa ensi kauden mikkeliläisjoukkueessa. Romppaselle puolestaan tehtiin kaksivuotinen jatkosopimus.

Nordsäter siirtyi Jukureihin kesken viime kauden Frölundasta ja teki Liigassa 37 ottelussa tehot 1+7. Neljännen kautensa mikkeliläisseurassa aloittava 21-vuotias Romppanen puolestaan esiintyi 10 liigaottelussa ja pelasi kauden aikana myös 33 Mestis-ottelua.

» Lähetä palautetta toimitukselle