Jukurit solmi jatkot neljälle nuorelle pelurilleen − tehopuolustaja Rindell pysyy Mikkelissä

LIIGA / Uutinen
Rindell on ollut tehokas apu Jukurien alakerrassa.
Kuva © Valtteri Vainio www.valtterivainio.com
Mikkelin Jukurit kiinnitti neljä pelaajaa ensi kaudeksikin joukkueeseensa. Jatkajien joukossa on muun muassa tehopuolustaja Axel Rindell.

Puolustajat Axel Rindell, Jaakko Haarti ja Tom Grönblom sekä hyökkääjä Kristian Afanasjev jatkavat mikkeliläisryhmässä tulevallakin kaudella. Haartin kanssa tehty jatko on kaksivuotinen eli ulottuu kevääseen 2023 saakka. Muiden sopimukset kattavat tulevan kauden.

Rindell siirtyi Mikkeliin viime kaudeksi HIFK:n A-nuorista ja pelasi vahvan tulokaskauden iskemällä 22 tehopistettä. Tällä kaudella tahti on vain kiihtynyt, sillä 28 ottelussa ovat syntyneet tehot 4+13=17. 20-vuotias puolustaja varattiin viime syksynä NHL:äänkin, kun Toronto Maple Leafs valitsi Rindellin kuudennella kierroksella.

− Axel osoitti heti ensimmäisestä kaudesta alkaen, että hän kuuluu Liigaan. Hän on kyennyt nopeasti kehittämään edelleen omia vahvuuksiaan ja toisaalta korjaamaan heikkouksiaan. On selvää, että Axelin ura tulee jatkumaan aikanaan muualla kuin Suomessa, joten on hienoa päästä näkemään hänen kasvuaan vielä nyt täällä Suomessa ja Jukureissa, iloitsi Jukurien kehityspäällikkö Mikko Hakkarainen.

Haarti, 22, ja Grönblom, 20, ovat molemmat espoolaistaustaisia pelaajia. Haarti siirtyi mikkeliläisseuraan kesken viime kauden, kun taas Grönblom on kiekkoillut jo kaksi edelliskautta Jukurien A-nuorissa. Liigadebyyttinsä vastikään tehnyt Grönblom on kuluvalla kaudella viimeistellyt U20-sarjassa 27 ottelussa 24 tehopistettä. Haartin kausi on ollut loukkaantumisten vuoksi rikkonainen ja seitsemässä pelaamassaan ottelussa hän tehnyt yhden maalin.

IPK:sta Jukureihin täksi kaudeksi siirtyneen Afanasjevin, 22, debyyttikausi Liigassa on ollut vahva, sillä venäläismeksikolainen hyökkääjä on iskenyt pelaamissaan 20 ottelussa tehot 8+3=11. 

− Kristian tiedettiin taitavaksi pelaajaksi, mutta hän on osoittanut, että pystyy tekemään myös Liiga-tasolla tulosta. Kaikkea ei pelaajasta mielestämme ole kuitenkaan vielä mitattu ulos, vaan hänestä voi kehittyä ja kasvaa meille entistäkin arvokkaampi pelaaja. Kristian on erittäin hyväluonteinen nuori mies ja uuttera harjoittelija, joten hän sopii siksikin työteliääseen joukkueeseemme erittäin hyvin, Hakkarainen totesi.

Jukureilla on tällä hetkellä ensi kaudeksi sopimukset 13 pelaajan kanssa. Joukkueen kokoamisesta vastaa tällä hetkellä kehityspäällikkö Hakkarainen, sillä urheilutoimenjohtaja Jukka Holtari on lomautettuna.

» Lähetä palautetta toimitukselle