Jukurit saa riveihinsä venäläishyökkääjä Kirill Maksimovin

LIIGA / Uutinen
Maksimov pelasi viime kaudella lainasopimuksella TsSKA Moskovan paidassa.
Kuva © Getty Images
Jukurit tiedotti tapaninpäivänä hankkineensa 22-vuotiaan Kirill Maksimovin. Venäjän lisäksi Kanadan passin omistavalla hyökkääjällä on sopimuksessaan koeaika.

Kirill Maksimov, 22, liittyy Jukurien vahvuuteen. Mikkeliläisten urheilujohtaja Mikko Hakkarainen kertoo, että venäläishyökkääjä hankittiin reagointina Jani Tuppuraisen sopimuksen purkuun.

− Sopimuksen purkamisen myötä tarvitsimme leveyttä joukkueeseen, ja Kirill tuo meille sitä nimenomaan maalintekovoimana. Hän on isokokoinen (190/94) ja taitava hyökkääjä, joka liikkuu hyvin ja on puhtaasti tulosyksikön pelaaja.

Viime kaudella Maksimov pelasi KHL:ssä TsSKA Moskovan paidassa 16 ottelua tehoin 2+1. Hän kiekkoili kauden aikana myös VHL:ssä, jossa iski 25 ottelussa 27 pistettä. Hän on pelannut urallaan myös useamman kauden ajan kanadalaista juniorisarja OHL:ää. Maksimovilla onkin myös Kanadan kansalaisuus.

− Hänen taidoistaan kertoo muun muassa se, että hyökkääjällä oli pöydällään tarjous myös KHL-seura TsSKa Moskovalta, mutta hän valitsi Jukurit. Kirillin tähtäimessä on NHL, joten hän näkee meidät hyvänä paikkana ottaa seuraava askel kohti tavoitettaan, Hakkarainen toteaa.

Maksimovin sopimukseen sisältyy kahden viikon koeaika ja se kattaa loppukauden.

Muokattu: 26.12.2021, kello 9.55: Lisätty huomio Maksimovin Kanadan kansalaisuudesta.

Muokattu: 26.12.2021, kello 11.22: Korjattu tieto, että Maksimov pelasi TsSKA Moskovassa kaudella 2020-2021, ei kuluvalla kaudella.

» Lähetä palautetta toimitukselle