Jukurit nappasi NHL-kokemusta ja SHL-mestarin hyökkäykseensä

LIIGA / Uutinen
Yip kiekkoili NHL:ssä muun muassa Nashville Predatorsin paidassa.
Kuva © Getty Images
Mikkelin Jukurien hyökkäys vahvistuu kahdella uudella kasvolla, kun Brandon Yip ja Pontus Netterberg liittyvät mikkeliläisryhmään.

Brandon Yip ja Pontus Netterberg vahvistavat loppukauden ajan Jukurien hyökkäystä. Netterberg on pelannut alkukauden Tanskan pääsarjassa, mutta Yip on ollut vailla seuraa.

Yip on syntynyt Kanadassa, mutta hänellä on lisäksi Kiinan kansalaisuus. Viimeiset kolme kautta hyökkääjä pelasi KHL:ssä Kunlun Red Starin miehistössä. Kahdella edelliskaudella kiinalaisseuran kapteenina toiminut Yip oli viime kaudella joukkueensa paras pistemies tehoilla 15+16=31. Hän pelasi kauden aikana myös KHL:n tähdistöottelussa.

Colorado Avalanchen kesällä 2004 kahdeksannella kierroksella NHL:ään varaama Yip ehti keräämään myös runsaasti kokemusta Pohjois-Amerikan kaukaloista. Hyökkääjä pelasi kaikkiaan 174 NHL-ottelua Avalanchen, Nashville Predatorsin sekä Phoenix Coyotesin riveissä. Hän sai vyölleen myös 103 AHL-ottelua.

− Saamme koppiin pelaajan, joka on nähnyt maailmaa, pelannut maailman kovimmissa sarjoissa ja peleissä, tehnyt niissä tulosta, ollut oman joukkueensa kapteeni ja tehokkain pelaaja. Hän on selkeä tulosyksikön mies, jolta odotetaan tehoja ja hän tietää sen itsekin, kertoi Jukurien kehityspäällikkö Mikko Hakkarainen.

− Olen ollut onnekas ja saanut pelata niin monissa eri joukkueissa ja sarjoissa, ettei ole paljonkaan asioita, joita en olisi jo urallani kokenut. Olen valmis auttamaan kaikkia pelaajia kaikin mahdollisin tavoin, olipa heillä sitten mitä tahansa kysyttävää tai pohdittavaa. Mutta tämä toimii myös toisinpäin eli toivon, että nuoret pelaajat opettavat tälle vanhalle koiralle uusia temppuja! Ajattelen itse nimittäin niin, että olipa pelaaja kuinka kokenut tahansa, on tärkeää olla silti valmis kehittymään, Yip kommentoi.

Euroopassa Yip on pelannut aiemmin myös kaksi kautta Saksan DEL-liigassa. Ennen ammattilaisuraansa hän kiekkoili Bostonin yliopistossa, jossa hän oli muun muassa voittamassa NCAA:n mestaruutta keväällä 2009.

Ruotsalaishyökkääjä Netterbergin alkukausi Tanskassa sujui melko vaisusti. 28-vuotias laitahyökkääjä pelasi Herning Blue Foxin miehistössä 14 ottelua ja kokosi niissä tehot 1+3=4.

Ennen Tanskaan siirtymistään Netterberg pelasi neljä kautta SHL:ssä Växjön ja Oskarshamnin riveissä. Kaudella 2017-2018 hän oli voittamassa Ruotsin mestaruutta. 223 SHL-ottelun lisäksi Netterbergiltä löytyy kokemusta myös Allsvenskanista 100 ottelun verran.

− Pontus on pelannut jo pitkään laadukkaassa sarjassa ja menestyneissä joukkueissa, ja tehnyt niissä tulosta. Pelaajalla on kova ja hyvä laukaus, jota odotamme hänen myös käyttävän, kuvaili Hakkarainen.

− Olen todella innoissani tästä mahdollisuudesta. Olen pelannut monien suomalaispelaajien kanssa, jotka ovat kertoneet paljon hyvää Liigan tasosta, Netterberg totesi.

» Lähetä palautetta toimitukselle