Jukurit nappasi MM-leirillä mukana olevan tšekkipelurin − Libor Zabransky vahvistamaan puolustusta

LIIGA / Uutinen
Zabransky pelasi WHL:ssä Kamloops Blazersissä kaudella 2019-2020.
Kuva © Getty Images
Jukurit saa puolustukseensa tšekkiväriä, kun nuori Libor Zabransky liittyy mikkeliläisryhmään.

Libor Zabransky teki Jukurien kanssa kaksivuotisen sopimuksen. 20-vuotias puolustaja kiekkoili viime kauden kotimaansa pääsarjassa Karlovy Varyn joukkueessa ja iski siellä 51 ottelussa tehot 7+7=14. Zabransky on tällä hetkellä mukana Tšekin MM-kisaleirillä kilpailemassa paikasta kisajoukkueeseen.

Zabranskyltä löytyy taustaa Pohjois-Amerikan kaukaloista, sillä hän pelasi kaudet 2017-2020 WHL:ssä ja USHL:ssä. Kotimaansa pääsarjassa hän debytoi jo kaudella 2016-2017.

Puolustaja on ollut myös vakiokasvoja Tšekin ikäkausimaajoukkueissa. Hän on toiminut kapteenina sekä alle 18-vuotiaiden että alle 20-vuotiaiden MM-kisajoukkueessa. Talvella 2020 hän oli U20-kisojen eniten maaleja tehnyt puolustaja neljällä täysosumallaan.

− Zabransky kuuluu Tšekeissä ikäluokkansa kärkipelaajiin. Hän on monipuolinen ja kookas puolustaja, joka pystyy pelaamaan niin yli- kuin alivoimaa, kuvaili Jukurien kehityspäällikkö Mikko Hakkarainen.

Zabranskyn isä Libor Zabransky pelasi urallaan yli 300 ottelua Tsekin pääsarjassa ja sai vyölleen myös 40 NHL-ottelua. Nykyään hän on Tsekin pääsarjajoukkue Kometa Brnon omistaja sekä GM. Viime kaudet isä-Zabransky toimi myös seuran päävalmentajana, mutta ei jatka tehtävässä enää tulevalla kaudella.

» Lähetä palautetta toimitukselle