Jukurit nappasi Juhamatti Aaltosen riveihinsä − "Tuon kokemusta isoihin peleihin"

LIIGA / Uutinen
Jukureista tulee Aaltosen uran neljäs liigaseura.
Kuva © Juuso Koro / @juusokuvaa
Mikkelin Jukurit saa hyökkäykseensä ison määrän kokemusta, kun maailmanmestari ja kolminkertainen Suomen mestari Juhamatti Aaltonen vahvistaa tulevalla kaudella joukkuetta.

Juhamatti Aaltonen siirtyy Jukurien riveihin vuoden mittaisella sopimuksella. Viimeiset kaksi kautta 36-vuotias hyökkääjä on kiekkoillut Kärppien miehistössä. Viime kaudella Aaltonen pelasi runkosarjassa 58 ottelua ja teki niissä tehot 14+21=35. Pudotuspeleissä pistetili karttui seitsemässä kamppailussa kolmella tehopisteellä.

− Mitä olen Ollin (Jokinen) ja Mikon (Hakkarainen) kanssa jutellut, minulle on tarjolla Jukureissa iso rooli, joten tarjous oli todella houkutteleva. Mikkelissä on hyvä meininki päällä ja halua kasvaa isommaksi seuraksi. Jos haluaa huippuorganisaatioksi, pitää pystyä parantamaan jatkuvasti ja saada uskottavuutta. Sitä tulee, kun pelaa hyvän kauden. Se on meille hyvä haaste, kommentoi Aaltonen.

Aiemmin Aaltonen on edustanut Liigassa Kärppien lisäksi Pelicansia ja HIFK:ta. Pelicansin riveissä hyökkääjä iski kaudella 2009-2010 uransa ennätyspisteet 28+21 ja voitti Liigan maalipörssin. Aaltonen on voittanut urallaan kolme Suomen mestaruutta sekä yhden hopean ja pronssin.

Aaltoselta löytyy kokemusta myös ulkomaan kentiltä runsaasti. KHL:ssä hän pelasi neljä kautta ja SHL:ssä kolme sesonkia. Uralle mahtuu myös lyhyt visiitti Sveitsiin kaudella 2017-2018. 

Maajoukkuepaitaakin Aaltonen on kantanut urallaan viisissä MM-kisoissa sekä kertaalleen olympialaisissa. Keväällä 2011 Aaltonen oli mukana voittamassa MM-kultaa Bratislavassa ja Sotshin olympialaisissa 2014 kaulaan ripustettiin pronssimitali.

− Häntä voi kuvailla mailataituriksi, joka on voittanut urallaan paljon, mutta se ei ole suinkaan himmentänyt pelinälkää. On erittäin hienoa saada tuollainen persoona ja pelimies Mikkeliin, totesi Jukurien kehityspäällikkö Mikko Hakkarainen.

− Olen päässyt pelaamaan urallani paljon kovia pelejä ja yleensä olen keväällä parhaimmillani. Minulla on halu ratkaista otteluita, ja pystyn olemaan parhaimmillani, mitä enemmän pelissä on panoksia. Sen myötä tuon kokemusta nimenomaan isoihin peleihin, Aaltonen muotoili.

» Lähetä palautetta toimitukselle