Jukurit lomauttaa valmentajansa ja toimistohenkilöstönsä, pelaajille tulee palkkaleikkauksia

LIIGA / Uutinen
Jukurit päätyi pelaajiston osalta palkkojen leikkauksiin.
Kuva © Toni Takala
Mikkelin Jukurit päätyi yt-neuvotteluissaan lomauttamaan toimistohenkilökuntansa sekä valmennuksen. Pelaajien kanssa seura puolestaan sopi palkkaleikkauksista.

Mikkelin Jukurien 15.4. aloittamat yhteistoimintaneuvottelut tulivat päätökseensä keskiviikkona. Neuvottelujen tuloksena seura kertoi lomauttavansa toimistohenkilökuntansa sekä joukkueen huollon ja valmennuksen. Pelaajia ei lomauteta, vaan heidän kanssa sovittiin palkkojen leikkauksista.

Lomautukset kestävät kaikkiaan 10 viikon ajan, mutta ne toteutetaan sovitellusti sillä tavoin, että seuran perustoiminnot pystytään pitämään toiminnassa. Yhtiö on kuitenkin sitoutunut hyvittämään koko henkilöstölle palkkaleikkauksista ja lomautuksista aiheutuvia tulomenetyksiä tiettyjen kriteerien täyttyessä.

Jukurit sulkee myös fanimyymälänsä kesän ajaksi ja seuran toimiston väki työskentelee osa-aikaisesti loppukesään saakka.

− Tilanne on ollut meille kaikille yllättävä ja vaikea, eikä helppoja vaihtoehtoja ollut tarjolla. Hienoa kuitenkin, että pystyimme löytämään yhdessä neuvotellen ratkaisut, kommentoi Jukurien toimitusjohtaja Jukka Toivakka.

Pelaajien palkkaleikkaukset koskevat ainoastaan kauden 2020-2021 joukkueen pelaajia. Pienimpien palkkaluokkien pelaajat sekä joukkueesta poistuvat pelaajat jäivät leikkauksien ulkopuolelle. Leikkaukset toteutetaan kesän 2020 aikana.

Valmennuksen lomautukset on suunniteltu siten, että pelaajilla on aina valmennus käytettävissään.

− Neuvottelut eivät tietenkään olleet helpot, mutta olemme tyytyväisiä, että pääsimme sopuun ja vältimme lomautukset. Se olisi ollut kuitenkin lopulta huonoin vaihtoehto kaikkien kannalta. Nyt voimme kaikki keskittyä tulevaan kauteen ja valmistautua siihen niin hyvin kuin näissä olosuhteissa on mahdollista, totesi neuvotteluissa mukana pelaajistosta ollut Jesper Piitulainen.

Nyt saaduilla säästöillä Toivakan mukaan turvataan Jukurien toimintamahdollisuudet, mikäli yhteistyökumppani ja- kausikorttimyynti etenevät normaalisti ja kausi päästään aloittamaan jotakuinkin normaalissa aikataulussa.

− Kiitämme yhteisöltä saamastamme tuesta jo tässä vaiheessa, mutta on ilman muuta selvää, että kovasti töitä on edelleen tehtävänä. Teemme kaikkemme sen eteen, että mikkeliläisille ja eteläsavolaisille tärkeä yhteisö on entistä vahvempi näiden aikojen jälkeen, Toivakka päätti.

Muokattu 23.4.2020 kello 2.17: Otsikkoa muokattu.

» Lähetä palautetta toimitukselle