Jukurit kiinnitti nuoret Salmisen ja Ignatjewin maalivahtiosastolleen

LIIGA / Uutinen
Salminen vaihtaa tulevaksi kaudeksi jukuripaitaan.
Kuva © Ella Taponen
Oskari Salminen ja Waltteri Ignatjew siirtyvät tulevaksi kaudeksi Jukurien maalinsuulle. Mikkeliläisseura tiedotti lisäksi puolustaja Hannes Häkkilän sopimuksesta.

Jukurit on tehnyt 1+1-vuotiset sopimukset Oskari Salmisen ja Waltteri Ignatjewin kanssa. Puolustukseen liittyy puolestaan 2+1-vuotisella kontrahdilla Hannes Häkkilä.

Kotkalaislähtöinen Salminen on edustanut viime kaudet KooKoota ja saanut vyölleen 30 liigaottelua. Kaudella 2019-2020 hän torjui Mestiksessä SaPKon maalilla. Kuluvalla kaudella 21-vuotias torjuja pelasi Liigassa 14 ottelua torjuntaprosentilla 91,1.

− Ison kokonsa (194 cm) lisäksi hän on nopea reagoimaan käsillään ja myös hyvä liikkumaan. Hänen kehityskohteenaan on se, että pelistä tulisi luontevampaa ja taloudellisempaa. Salminen tulee Jukureihin ottamaan seuraavaa askelta urallaan ja kehittymään niin fyysisesti kuin pelitaidollisesti, kertoi Jukurien maalivahtivalmentaja Mika Tarvainen.

Ignatjew siirtyy Jukureihin Kiekko-Vantaasta, jota on edustanut viimeiset kolme kautta. 21-vuotias Jokerien kasvatti torjui kuluvalla kaudella Mestiksessä 13 ottelua, joissa torjuntaprosentiksi muodostui 90,5.

− Siirtyminen Mikkeliin on minun uralleni selvä steppi eteenpäin, ja olen kuullut sieltä pelkkää hyvää. Henkilökohtaisella tasolla minun tavoitteenani ensi kaudella on vakiinnuttaa pelipaikka Liigassa ja saada mahdollisimman paljon pelejä alle. Mutta joukkueen menestyminen on tärkein, ja se että näytetään, mistä Jukurit on tehty, Ignatjew kommentoi.

Jukurien maalivahtina jatkaa myös Eetu Randelin, joka pelaa lähtökohtaisesti ensi kauden Mestiksessä.

Jukurit vahvisti myös Jatkoajan jo aiemmin kertoman uutisen puolustaja Hannes Häkkilän siirrosta mikkeliläisseuraan.

− Olemme houkutelleet Häkkilää Mikkeliin jo useamman vuoden ajan, ja vihdoin pääsimme sopimukseen. Hän on lupaava ja monipuolinen puolustaja, jonka vahvuus on kiekollisessa pelissä. Hän pystyy antamaan helpon ja peliä edistävän syötön varmasti, Jukurien kehityspäällikkö Mikko Hakkarainen totesi.

» Lähetä palautetta toimitukselle