Jukurit kiinnitti nuoret Galvasin ja Jakovenkon - joukkue valmiina kauteen

LIIGA / Uutinen
Galvas tuo kiekollista osaamista Jukureiden alakertaan.
Kuva © Tero Liikanen
Jukurit vahvisti puolustustaan Jakub Galvasilla ja Aleksander Jakovenkolla.

Jukureiden miehitys vahvistui kahdella uudella pelaajalla, kun joukkueeseen liittyivät puolustajat Jakub Galvas ja Aleksander Jakovenko. Puolustajakaksikon sopimuksien myötä mikkeliläisryhmä on myös valmis tulevaan kauteen.

− Olen tyytyväinen joukkueen tilaan. Saimme sellaisia uusia pelaajia kuin etsimme, ja ennen kaikkea meillä nyt jatkavat pelaajat ovat äärimmäisen motivoituneita kehittymään ja särkemään lasikattoa edestään. Olen haastatellut meillä jatkavat pelaajat läpikotaisin ja pidän siitä, mitä aistin heidän menestymisen vimmastaan, kertoi Jukureiden urheilujohtaja Jukka Holtari.

Tšekkiläinen Galvas siirtyy Jukureihin kotimaansa pääsarjasta Olomoucin joukkueesta. 19-vuotias puolustaja pelasi päättyneellä kaudella 40 ottelua tehoin 4+13. Chicago Blackhawksin kesällä 2017 varaama Galvas on esiintynyt myös Tšekin A-maajoukkueessa sekä eri ikäkausimaajoukkueissa.

− Galvas oli yksi kiinnostavimmista vapaana olevista nuorista puolustajista Euroopan markkinoilla tänä keväänä. Maltti, liikkuminen ja peliäly kiekon kanssa ovat hänellä erinomaisella tasolla. Nuoresta iästään huolimatta hän on kyennyt hankkimaan jo runsaasti kokemusta miesten pääsarjakiekosta sekä kansainvälisestä pelistä, Holtari totesi.

21-vuotias Jakovenko on syntynyt Kazakstanissa, mutta edustanut maajoukkuetasolla Venäjää eri ikäkausimaajoukkueissa pelaten muun muassa yhdet alle 18-vuotiaiden MM-kisat. Puolustajan isä on Kazakstanin maajoukkueessakin esiintynyt Sergei Jakovenko

Kaksi viime kautta Jakovenko on pelannut Yhdysvalloissa USHL-juniorisarjassa Muskegon Lumberjacksissä. Hän oli päättyneellä kaudella joukkueensa kolmanneksi tehokkain pistemies iskemällä 56 ottelussa tehot 19+33. 

− Jakovenkolla on mainiot kiekolliset taidot. Parhaiten hänen osaamisensa pääsee esiin eleettömän tehokkaassa pelin avaamisessa puolustusalueella sekä ylivoiman siniviivapelissä, Holtari kuvaili.

− Hän lähti 19-vuotiaana Pohjois-Amerikkaan metsästämään NHL-sopimusta, jota hänelle yhdestä seurasta tänä keväänä myös tarjottiin. Pelaaja ja hänen edustajansa näkivät Jakovenkon kuitenkin kehittyvän juuri nyt parhaiten Liigassa ja Jukureissa seuraavaa steppiä varten.

Galvasin sopimus on kaksivuotinen. Jakovenkon kontrahti kattaa puolestaan ensi kauden ja siihen sisältyy syyskuun loppuun ulottuva koeaika.

» Lähetä palautetta toimitukselle