Jukurit jatkoi Kangasalustan pestiä - A-nuoretkin jatkavat tutussa komennossa

LIIGA / Uutinen
Kangasalusta johtaa jukurijoukkoja myös ensi kaudella.
Kuva © Jarno Hietanen
Jukurit teki jatkosopimuksia valmennuspuolellaan, kun sekä Liiga-joukkueen päävalmentaja Pekka Kangasalusta että A-nuorten luotsi Marko Kauppinen jatkavat seurassa.

Pekka Kangasalusta teki keväällä Jukureiden kanssa 1+1-vuotisen sopimuksen. Nyt mikkeliläisseura käytti sopimuksessa olleen option, joten Kangasalusta luotsaa Jukureita myös ensi kaudella. Mikkeliläisjoukkue on tällä hetkellä sarjataulukossa yhdeksäntenä, kun kautta on pelattu hieman reilu neljännes.

Jukureiden valmennusryhmä säilyy myös muutoin ensi kaudelle samassa muodossa, sillä apuvalmentaja Juuso Hahlin, maalivahtivalmentaja Mika Tarvaisen sekä fysiikkavalmentaja Teemu Suokkaan sopimukset ulottuvat kevääseen 2020.

− Pekka on tuonut Jukureihin tuoreita näkemyksiä koko urheiluorganisaatioon ja omaksunut Jukurien päävalmentajan roolin erinomaisesti. Valmennustiimin erilaiset vahvuudet tukevat toisiaan ja Pekan johdolla joukkue on oikealla tiellä, Jukureiden urheilutoimenjohtaja Mikko Hakkarainen kommentoi.

− Koen, että tämän tiimin ja joukkueen kanssa pystymme kehittämään peliä ja menestymään Liigassa, Kangasalusta totesi.

Jukurit teki jatkosopimuksen myös A-nuorten päävalmentaja Marko Kauppisen kanssa. Toista kauttaan joukkuetta luotsaavan Kauppisen sopimus on 1+1-vuotinen.

− A-nuoret pelaavat tällä hetkellä historiallisen kovaa kiekkokautta ja Kauppinen on pitkän peliuransa jälkeen pistänyt itsensä satasella likoon valmentajana, Hakkarainen kertoi.

− "Mako" on jo noussut myös 16-vuotiaiden maajoukkueen valmennusrinkiin ja pidän erittäin tärkeänä, että hän haluaa jatkaa valmentajapolulla nimenomaan kotikaupungissaan Mikkelissä Jukurien organisaatiossa.

A-nuoret ovat tällä hetkellä Nuorten SM-liigan alkusarjassa yhdeksäntenä eli kiinni paikassa varsinaiseen SM-liigaan. Kymmenen parhaan joukkoon sijoittuminen on Kauppisen mukaan myös joukkueen pelillinen tavoite, mutta korostaa pelaajien kehittymisen olevan etusijalla.

− Päätavoite on kuitenkin rakentaa ilmapiiri ja kehitysalusta, joka mahdollistaa nuoren urheilijan kehittymisen ammattilaiseksi huomioiden samalla siviilielämän vastuut nuoren miehen arjessa. Tässäkin olemme oikealla tiellä.

» Lähetä palautetta toimitukselle