Jukurit hankki tsekkihyökkääjä Stránskýn - "Tavoite on, että kahden vuoden kuluttua olen valmis lähtemään suoraan NHL:ään"

LIIGA / Uutinen
Stransky edusti maataan muun muassa Helsingissä alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa keväällä 2016.
Jukurit vahvistaa hyökkäystään tsekkihyökkääjä Šimon Stránskýlla.

Šimon Stránský siirtyy Jukureihin kotimaansa pääsarjasta, jossa 22-vuotias hyökkääjä pelasi kolme edelliskautta. Hyökkääjän sopimus on kaksivuotinen eli ulottuu kevääseen 2022 saakka.

− Stránský vastaa modernin jääkiekon vaateisiin eli taitoa vauhdissa kyllä löytyy. Hän on laadukas pelaaja kärkiketjuihimme ja hänessä on erittäin runsaasti vielä kehityspotentiaalia, kuvaili Jukurien urheilujohtaja Jukka Holtari.

Hyökkääjä edusti kotimaassaan viime kaudet kasvattajaseuraansa HC Vitkovicea. Päättyneellä kaudella hän pelasi myös HC Kometa Brnossa, johon siirtyi loppukaudeksi lainasopimuksella. Yhteensä hän viimeisteli 49 ottelussa tehot 11+8.

Stránskýlla on kokemusta myös Pohjois-Amerikan kaukaloista, sillä hän pelasi kaudet 2014-2017 WHL-juniorisarjassa Prince Albert Raidersin joukkueessa. Hän on ollut Tsekin ikäkausimaajoukkueiden vakiokasvo ja esiintynyt muun muassa kaksissa alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa. Hyökkääjällä on tilillään myös kaksi A-maaottelua Tšekin paidassa.

− Liiga on yksi Euroopan parhaista sarjoista, kenties jopa paras, ja tiedän, että täällä osataan ja halutaan viedä nuoria pelaajia eteenpäin. Jukka Holtari kävi luonani Tšekeissä ja kertoi, miten Jukureissa toimitaan. Vakuutuin siitä ja valitsin Jukurit. Ei asiaa tarvinnut kovin pitkään miettiä, Stransky kertoi.

− Haluan olla joka vuosi parempi pelaaja. Tavoite on, että kahden vuoden kuluttua olen valmis lähtemään suoraan NHL:ään

Jukureilla on tällä hetkellä sopimukset kahden maalivahdin, kahdeksan puolustajan ja 13 hyökkääjän eli kaikkiaan 23 pelaajan kanssa.

» Lähetä palautetta toimitukselle