Jukurit haali SHL- ja KHL-kokemusta riveihinsä, viime kauden ruotsalaispyssylle jatkosopimus

LIIGA / Uutinen
25 tehopistettä viime kaudella tehtaillut Rohdin jatkaa Jukureissa.
Kuva © Oskari Mäkisarka / https://www.facebook.com/makisarkaphoto
Mikkelin Jukurien ruotsalaismäärä kolminkertaistuu tulevalle kaudelle, kun jatkosopimuksen tehneen Joachim Rohdinin lisäksi ryhmään liittyy kaksi uutta ruotsalaispeluria. Heidän lisäksi joukkue vahvistuu paluun Suomeen tekevällä Pekka Jormakalla.

Jukurien puolustus vahvistuu ruotsalaisilla Niclas Lundgrenilla ja Linus Nässenillä. Hyökkäyspäähän uutena nimenä liittyy puolestaan Pekka Jormakka, jonka lisäksi Joachim Rohdin jatkaa mikkeliläisryhmässä myös tulevalla kaudella.

Rohdin oli Jukurien viime kauden paras maalintekijä iskemällä 55 ottelussa 17 maalia. 29-vuotiaalle ruotsalaishyökkääjälle viime kausi oli uran ensimmäinen kotimaansa ulkopuolella.

− Joachim on luotettava joukkuepelaaja, joka osoitti jo viime kaudella, että hän pystyy myös maalintekoon. Odotamme samanlaista panosta häneltä myös ensi kaudella. Hänen kohdallaan päätös jatkosopimuksesta oli helppo ja pääsimme neuvotteluissa nopeasti maaliin, Jukurien kehityspäällikkö Mikko Hakkarainen kertoi.

Viime kauden Saksan DEL-liigassa pelanneelta Jormakalta löytyy kokemusta myös KHL:stä 267 ottelun verran ja Liigassakin pelejä on kertynyt uran varrella 277 kappaletta. Tapparaa, Pelicansia ja JYPiä Liigassa aiemmin edustaneen 30-vuotiaan hyökkääjän palkintokaapista löytyy yhden SM-kullan lisäksi kolme hopeaa sekä yksi pronssi. Kahdet MM-kisatkin pelanneella Jormakalla on myös MM-hopea keväältä 2014.

− Perheenlisäyksen myötä ajatus pelaamisesta Suomessa voimistui. Kävimme keskusteluja Ollin (Jokisen) kanssa jo viime keväänä, ja nyt pääsimme yhteisymmärrykseen ja sopimukseen. Ensi kauden odotuksenani on olla Heimopäällikkö ja johdattaa Jukurit ensikertaa pudotuspeleihin, Jormakka sanaili.

Lundgren, 31, ja Nässen, 23, pelasivat viime kaudella SHL:ssä: Lundgren aloitti kauden Allsvenskanissa, mutta kevätkauden kiekkoili Färjestadissa. Nässen edusti puolestaan Ruotsin mestaruuden voittanutta Växjötä. Lundgren merkkautti kauden aikana 25 ottelussa tehot 1+4 ja Nässen 46 kamppailussa tehot 0+5. 

Urallaan kaikkiaan 112 SHL-ottelua pelanneella Nässenillä on kokemusta Pohjois-Amerikasta, sillä hän kiekkoili kaudet 2017-2019 WHL:ssä. Ruotsin nuorisomaajoukkueissakin esiintynyt puolustaja on Florida Panthersin kolmannen kierroksen varaus kesältä 2016.

Lundgrenilla on vyöllään puolestaan 469 ottelua Ruotsin pääsarjasta. 10 A-maaotteluakin pelannut puolustaja voitti Ruotsin mestaruuden Växjössä kaudella 2014-2015.

− Niclas on isokokoinen peruspakki, joka tuo runsaasti kokemusta meidän puolustuspäähän. Omalla alueella hän tekee voittavia asioita, ja hän tulee sen myötä olemaan tärkeä palanen ja isähahmo joukkueelle, kuvaili Hakkarainen.

− Linus on hyvän pelikäsityksen omaava puolustaja, jolta voidaan ensi kaudella odottaa tehoja myös hyökkäyspäässä. Linus nousi viime keväänä loppukaudesta ja erityisesti pudotuspeleissä isoon rooliin Växjön mestaruusjoukkueessa, joten olemme erittäin tyytyväisiä, että saimme Linuksen Mikkeliin.

Nässenin, Lundgrenin ja Rohdinin sopimukset ovat yksivuotisia. Jormakan kontrahti on puolestaan 1+1-vuotinen.

» Lähetä palautetta toimitukselle