Jukurien valmennukseen lisää NHL-pelaajakokemusta − Toni Lydman täydentämään valmennusryhmää

LIIGA / Uutinen
Lydman edusti pelaajaurallaan viiden kauden ajan Buffalo Sabresia.
Kuva © Getty Images
Jukurien valmennusryhmä saa täydennystä, kun pitkän uran pelaajana NHL:ssä ja maajoukkueessa tehnyt Toni Lydman liittyy joukkueeseen.

Jukurien valmennusryhmään tuli toukokuun alussa vajausta, kun Sergei Krivokrasovin sopimus purettiin yhteisymmärryksessä. Krivokrasovin paikan mikkeliläisvalmennuksessa ottaa Toni Lydman, jonka kanssa Jukurit on solminut tulevaa kautta koskevan sopimuksen. 

Lydman aloittaa uudessa tehtävässään kesäkuun alussa. Hänen vastuualueenaan ovat puolustajat ja alivoimapelaaminen yhdessä Vesa Surenkinin kanssa.

Pelaajauransa keväällä 2013 päättäneeltä Lydmanilta, 44, löytyy aiempaa valmentajakokemusta HIFK:n junioreista. Nyt elämäntilanne mahdollisti sitoutumisen myös ammattilaisvalmennukseen.

− Tonin vahvan pelaajataustan myötä hän pystyy auttamaan niin hyökkääjiä kuin puolustajia, ja antamaan pieniä neuvoja sekä työkaluja, joiden avulla pelaajat kehittyvät. Tonilla on hieman eri näkökulma pelaamiseen, ja hän tulee olemaan iso apu, kun haluamme kehittää kokonaisvaltaista pelaamistamme, kertoo Jukurien päävalmentaja Olli Jokinen.

− Minulla on todella vahva tunne, että hän on erinomainen lisä tiimiimme nimenomaan erilaisen taustansa sekä vahvan näkemyksensä myötä, miten viisikko- ja yksilötasolla pitäisi pelata.

Päävalmentaja Jokisen tapaan myös Lydmanilta löytyy pitkä tausta Pohjois-Amerikasta, sillä hän pelasi yli 900 ottelua NHL:n runkosarjassa ja pudotuspeleissä. Maajoukkuepaitaa hän kantoi viisissä MM-kilpailuissa, kaksissa olympialaisissa sekä syksyllä 2004 World Cupissa. SM-Liiga-otteluitakin puolustajana pelanneelta Lydmanilta löytyy vyöltä reilut 200. 

Joulukuussa 2016 Lydman aateloitiin myös Suomen Hockey Hall of Fameen jääkiekkoleijonaksi nro. 238.

» Lähetä palautetta toimitukselle