Jukureille rutkasti SHL-kokemusta kokoonpanoon − Johan Harju vahvistamaan hyökkäystä

LIIGA / Uutinen
Harju on tehnyt mittavan uran SHL:ssä.
Kuva © Timo Savela
Jukurit vahvistaa hyökkäystään yli 600 SHL-ottelua urallaan pelanneella Johan Harjulla.

Hyökkääjä Johan Harju liittyy Jukurien miehistöön loppukauden kattavalla sopimuksella. 36-vuotiaan hyökkääjän kontrahtiin sisältyy kuukauden koeaika, joka päättyy 7. marraskuuta. 

Viime kauden Harju kiekkoili Itävallan pääsarjassa pelaavassa italialaisseura HC Pustertalissa. Joukkueen varakapteenina toiminut ruotsalaishyökkääjä iski runkosarjassa 49 ottelussa tehot 19+26=45. Pudotuspeleissä kolmessa ottelussa syntyi yksi maali.

Harjulla on kokemusta myös SHL:stä, KHL:stä ja AHL:stä, minkä lisäksi vyöllä on myös kymmenen NHL-ottelua kaudelta 2010−2011 Tampa Bay Lightningin paidasta. SHL-otteluita konkarihyökkääjä on pelannut urallaan kaikkiaan 644 kappaletta.

Raamikas (190 cm / 95 kg) Harju on edustanut myös Ruotsia niin nuorten kuin aikuisten maajoukkueessakin. Hän on esiintynyt muun muassa kaksissa MM-kilpailuissa, joista molemmista kotiintuomisina oli pronssimitalit.

− Johan on erittäin kokenut ja isokokoinen keskushyökkääjä, joka on pelannut urallaan myös laidassa. Se tekee hänestä todella monipuolisen pelaajan, jonka vahvuudet ovat kahden suunnan pelaamisessa, kuvaili Jukurien kehityspäällikkö Mikko Hakkarainen.

Harju on Jukurien käytettävissä jo mahdollisesti ensi tiistain CHL-ottelussa Sparta Prahaa vastaan, jos siirtoon liittyvät paperiasiat saadaan valmiiksi ennen sitä.

» Lähetä palautetta toimitukselle