Jukureille kaksi jatkajaa ja yksi uusi kasvo − Markus Ruusu täydentämään maalivahtiosastoa

LIIGA / Uutinen
Ruusu torjui ensimmäiset liigaottelunsa jo kaudella 2016-2017.
Kuva © @PabloCassoSport
Jukurien joukkue täydentyy kolmella pelaajalla. Jatkosopimukset tehneiden Niklas Peltomäen ja Oskars Batnan lisäksi uutena nimenä ryhmään liittyy maalivahti Markus Ruusu.

Markus Ruusu siirtyy Jukurien riveihin kaksivuotisella sopimuksella. Osapuolet neuvottelivat siirrosta jo viime kaudella, mutta tuolloin sopimukseen ei vielä päädytty.

− Asiat eivät tuolloin johtaneet sopimukseen. Sen myötä meillä oli kuitenkin pohja jo valmiina ja oli helppo päästä yhteisymmärrykseen. Markus tulee ensi kaudella varmasti haastamaan Oskari Salmista, kertoo Jukurien kehityspäällikkö Mikko Hakkarainen.

− Arki on Mikkelissä erittäin laadukasta ja se vie varmasti pelaajana eteenpäin. Haluan päästä pelaamaan mahdollisimman paljon, ja viedä sitä kautta joukkuetta kohti menestystä. Tulen tekemään kaikkeni sen eteen, Ruusu toteaa.

Kolme edelliskautta Ruusu edusti JYPiä. Liigakokemusta 24-vuotiaalla torjujalla on myös Ilveksen, KooKoon ja HIFK:n miehistöistä.

Viime kaudella Ruusu pelasi Liigassa 28 ottelua torjuntaprosentilla 88,6. Siirtorajalla hän siirtyi loppukaudeksi Allsvenskaniin Troja/Ljungbyhyn, jossa torjui kaikkiaan 13 ottelua. 

Mikkeliläisryhmä solmi lisäksi jatkosopimukset kesken viime kauden joukkueeseen siirtyneiden Niklas Peltomäen ja Oskars Batnan kanssa. Peltomäen sopimus on kaksivuotinen, Batnan kontrahti kattaa ensi kauden.

Vaihtokaupassa Peltomäkeen SaiPaan siirtyneen puolustaja Jaakko Haartin ensi kautta koskenut sopimus sen sijaan on purettu.

Peltomäki luuti mikkeliläisjoukkueen alakerrassa yhteensä 33 runkosarja -ja pudotuspeliottelussa, joissa kokosi tehot 1+3=4. Olympialaisissakin Latvian riveissä esiintynyt Batna merkkautti puolestaan 38 ottelussa pisteet 2+5=7. 

− Oskars toi joukkueeseen kokoa ja suoraviivaisuutta, jonka lisäksi hän voi pelata niin keskellä kuin laidassa. Hänen otteensa paranivat kauden edetessä, ja sen myötä jatkosopimus oli helppo tehdä. Peltomäestä Jukurit saa monipuolisen sekä hyväraamisen puolustajan, jolla on tulevaisuudessa mahdollisuus ottaa useita suuria steppejä eteenpäin, Hakkarainen kuvailee.

» Lähetä palautetta toimitukselle