Jukka Rautakorven JYP lähtee juhlavuoteen uusin ilmein ja asustein − "Turvallinen ympäristö luo rohkeaa peliä"

LIIGA / Uutinen
Juuso Puustinen, Sami Niku ja Veini Vehviläinen esittelmässä uusia pelipaitoja sekä logoa.
Jyväskylän JYP täyttää 100 vuotta, jonka kunniaksi juhlavuodelle on suunniteltu uusi logo ja uudet pelipaidat.

Jyväskylän Palloilijoiden matka alkoi 100 vuotta sitten. Nimi itsenäistyi jääkiekon osalta JyP HT:ksi 46 vuotta sitten. Sittemmin kiekkoilijat ovat porskuttaneet JYPinä vuodesta 1997 lähtien.

JYP kunnioittaa seuran perinteitä uudella juhlavuoden logolla ja pelipaidalla. Logossa on nykyinen hurrikaani-symboli, jonka taustaksi on asetettu JyP HT- logon kehys. Seuran uusi lauantaina pelattavien kotiotteluiden pelipaita esitellään 14. kesäkuuta aloitustapahtuman yhteydessä.

Uusi kausi alkaa muuttuneista lähtökohdista

Edellisellä kaudella JYP aloitti paljon puhutun prosessin, joka ei vielä tuottanut pudotuspelipaikkaa. Kulunut kausi ja syksyllä alkava uusi Liiga-kausi alkaa JYPin päävalmentaja Jukka Rautakorven mukaan oikeanlaisista lähtökohdista.

− Alkava kausi oli vahvasti mielessä jo vuosi sitten ja siihen tehtiin pohjia viime kaudella. Edellisen kauden alussa olimme faktisesti eri tilanteessa kuin nyt, sillä uusi prosessi vaatii aina aikaa, Rautakorpi kertoo.

Rautakorven mainitsema prosessi on ehtinyt vuoden aikana luoda uskoa, mutta samalla se on ärsyttänyt monia. Rautakorpi kuvailee prosessin etenemistä viime kaudesta seuraavanlaisesti.

− Johtavat tahot tuovat alkuun omia näkemyksiä ja tällöin toiminta ei ole ikinä lähtötilanteessa millään tavalla jäsennettyä. Tietoa lähdetään jäsentämään, josta tehdään johtopäätöksiä ja sitten se siirtyy tekemiseen. Tällaista jäsentelyä oli viime kauden alussa mahdotonta tehdä.

− Rakentamisen kannalta merkittävää on, että suurin osa pelaajista jatkaa joukkueessa, jolloin kohtaamiset ovat luonnollisempia ja ympäristö turvallisempi pelin kehitykselle. Turvallinen ympäristö luo rohkeaa peliä, Rautakorpi kiteyttää.

Jyväskyläläistä jääkiekkoa nähtiin ensimmäisen kerran pääsarjatasolla vuonna 1985 ja siitä eteenpäin mitaleita on kertynyt yhteensä 9 kappaletta, joista kaksi on kultaisia. Suomen mestaruuksia voidaan pitää seuran historian kohokohtina.

Rautakorvelle Jyväskyläläisen kiekkoilun mieleenpainuvin hetki sijoittui vuodelle -92, kun JyP HT palkittiin Suomen parhaana jääkiekkoseurana.

− Itselle mieleen tulee vuonna -92 voitettu Aaro Kivilinna -muistopalkinto, joka annettiin Suomen parhaalle jääkiekkoseuralle. Silloin JyPin Liiga-, A-, B- ja C- juniorit olivat kokonaisuutena Suomen parhaita, Rautakorpi muistelee.

Viime kauden vahvan ja tutun rakenteen myötä − höystettynä uusilla hankinnoilla − JYP lähtee tavoittelemaan menestystä seuralle paljon merkitsevällä kaudella.

» Lähetä palautetta toimitukselle