Jukka Rautakorpi JYPin peräsimeen, Laurikainen maalille

LIIGA / Uutinen
Paljon valmentajana voittanut Jukka Rautakorpi valmentaa jatkossa Jyväskylässä.
Kuva © Jari Mäki-Kuutti
JYP julkaisi uuden valmennusryhmänsä. Päävalmentaja Rautakorpi saa avukseen Ville Niemisen, Janne Pekkarisen ja Ville-Veikko Pohjanvirran.

JYP kertoi tiedotustilaisuudessaan uudesta JYP 2025 -strategiasta, jonka tarkoituksena on nostaa jyväskyläläisseura jälleen kamppailemaan Liigan kärkisijoista.

Tähän strategiaan liittyen JYP palkkasi päävalmentajakseen kolmen vuoden sopimuksella yhden Liigan menestyneimmistä valmentajista, Jukka Rautakorven.

Rautakorpi on toiminut kaksi edellistä kautta Tapparan urheilutoimenjohtajana ja hänen meriittilistallaan on yksi Liigan mestaruus, kuusi hopeaa ja yksi pronssi.

− Pitkällä tähtäimellä JYP haluaa menestyä Liigassa ja olla kärkijoukkue, se on meidän määränpäämme, kertoi Rautakorpi seuran tiedotteessa. 

Rautakorpi saa kakkosvalmentajakseen värikkään kiekkopersoona Ville Niemisen. Pitkän uran kaukaloissa pelannut Nieminen on valmentanut viimeksi MODO Hockeyssa kaudella 2020−21. Liigassa hänet on nähty Jukurien ja Pelicansin penkin takana. 

Muut JYPin uuden valmennusryhmän jäsenet ovat maalivahtivalmentaja Janne Pekkarinen ja fysiikkavalmentaja Ville-Veikko Pohjanvirta. Myös muun valmennusryhmän sopimukset ovat kolmivuotisia.

Valmennukseen tulee JYPin mukaan vielä myöhemmin lisätäydennystä.

Samassa tilaisuudessa JYP kertoi myös solmineensa vuoden sopimuksen maalivahti Eetu Laurikaisen kanssa. 29-vuotias Laurikainen edusti kuluvalla kaudella Liigassa HPK:ta. Hän pelasi viimeksi JYPissä kaudella 2019−20.

Liigasta Laurikaisella on kokemusta kaikkiaan seitsemän kauden ajalta JYPin ja HPK:n lisäksi Bluesista. 

− Jyväskylään tarvitaan menestyvää kiekkoseuraa ja nyt lähdetään uutta nousua tekemään. Innolla tulen takaisin JYPiin, kommentoi Laurikainen. 

» Lähetä palautetta toimitukselle