Jukka Kunnas on Lukon uusi toimitusjohtaja − "Halusin palata siihen, mikä on omassa selkäytimessä"

LIIGA / Uutinen
Lukko sai uuden toimitusjohtajan.
Kuva © Tiia Mahkonen
Rauman Lukko Oy:n toimitusjohtaja vaihtuu kauden jälkeen, kun Timo Rajala jättää tehtävänsä. Hän ehti olla tehtävässään 13 vuotta.

Rauman Lukko Oy on valinnut uudeksi toimitusjohtajakseen Jukka Kunnaksen. Hän on työskennellyt lukuisissa hankkeissa ja projekteissa urheilun parissa sekä liike-elämässä.

− Paineet ovat tuttuja ja niitä pitää olla. Liiga on Suomen kiinnostavin urheilusarja ja aiemmissa hankkeissani olen tehnyt välillisesti töitä liittyen Lukkoon. Halusin palata siihen, mikä on omassa selkäytimessä − eli urheiluun, Kunnas totesi.

Lukon tilaisuudessa olivat paikalla väistyvä toimitusjohtaja Timo Rajala, puheenjohtaja Ari Salmi ja tilaisuuden juontanut markkinointi- ja tapahtumajohtaja Mikael Eklöf.

− Uskon, että monipuolinen työurani erilaisten projektien parissa tuovat laaja-alaista kokemusta ja näkemystä, Kunnas jatkoi Eklöfin kysymykseen siitä, mitä hän tuo yhtiöön.

Pitkäaikainen toimitusjohtaja Rajala kertasi puheenvuorossaan omaa aikaansa seuran johdossa.

− Isoimmat ajatukset menevät kiekkopuolella pärjäämiseen. Kohokohtia ovat olleet pronssin voitto 2011 ja kevät 2013, kun pudotimme Jokerit lähes rammalla ryhmällä puolivälierissä, Rajala totesi seuran tiedotustilaisuudessa.

Kulunut vuosi on ollut alalle kuin alalle haastava koronaviruspandemian vuoksi. Myös Rauman Lukko Oy kohtasi haasteita, vaikka pelillisesti joukkue on näyttänyt hyvältä.

− Urheiluseuran johtamisessa ovat tunteet ja kilpailullisuus eri tavalla mukana kuin liike-elämässä. Rauhallisuus ja paksu nahka ovat tärkeitä tässä hommassa. Et voi olla kiekkofani, vaan pitää olla kiekkojohtaja, Rajala kertoi.

Puheenjohtaja Salmi kertoi tulaisuudessa, että uuden toimitusjohtajan rekrytointiprosessi eteni avoimella työhakemuksella haluttiin mitata sitä, mitä Lukko on ja mikä kiinnostus seuraa kohtaan on. Hakemuksia toimitusjohtajan pestiin tuli 65. Haastatteluvaiheeseen eteni viisi kandidaattia ja lopulta hallitus teki päätöksen kolmen henkilön väliltä.

− Emme hakeneet välttämättä henkilöä, jolla on pitkä jääkiekkotausta. Urheilutaustasta on toki hyötyä ja olimme onnekkaita, että saimme prosessiin sellaisia henkilöitä, Salmi kiitteli.

» Lähetä palautetta toimitukselle