Jukka Jaloselle jatkoa seuraaviin olympialaisiin ja kotikisoihin − sopimus sisältää NHL-pykälän

MAAJOUKKUE / Uutinen
Tuore jatkosopimus pitää Jukka Jalosen maajoukkueen penkin takana vuoteen 2022 asti.
Jukka Jalonen on tehnyt jatkosopimuksen maajoukkueen päävalmentajan pestistä vuoteen 2022 asti. Sopimuksessa on purkupykälä, joka mahdollistaa siirron NHL:ään.

Jukka Jalonen palasi maajoukkueen päävalmentajaksi viime kaudella, ja kausi huipentui maailmanmestaruuteen Slovakiassa pelatuissa MM-kisoissa. Aikuisten maailmanmestaruus oli Jaloselle toinen, minkä lisäksi hän oli voittamassa nuorten MM-kultaa vuonna 2016.

− Maajoukkueen valmentaminen on kenelle tahansa valmentajalle kunnia-asia. On hienoa saada tehdä töitä oman maan huippupelaajien kanssa lajin kansainvälisellä huipulla. Nyt edessä on vielä aivan huikeita tapahtumia, sokerina pohjalla kevään 2022 olympialaiset ja MM-kotikisat, joissa pääsen olemaan mukana, Jalonen kommentoi jatkosopimustaan iloisena.

− Jukka Jalonen oli meidän ykkösvaihtoehtomme ja olemme äärimmäisen tyytyväisiä siihen, että yhteisymmärrys löytyi. Tämä ratkaisu tuo maajoukkueen toimintaan jatkuvuutta ja pitkäjänteisyyttä, Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Harri Nummela toteaa.

Sopimus mahdollistaa Jaloselle pestin NHL:ään.

− Suomalaisia valmentajia ei juuri ole NHL:ssä ollut emmekä halua olla esteenä, jos Jukalle sopimuskauden aikana aukeaa NHL:ssä sellainen valmentajan paikka, johon hän haluaa tarttua, Nummela kertoo.

» Lähetä palautetta toimitukselle