Jukka Jalonen jatkaa Leijonien päävalmentajana kotikisojen jälkeenkin − "Meillä on hienoja pelaajia ja erittäin hyvä ja kiinteä johtoryhmä, jossa työviihtyvyys on huipussaan"

MAAJOUKKUE / Uutinen
Jalonen luotsasi Leijonat hopealle 2021 MM-kisoissa.
Kuva © Samuli Huikuri
Jalosen tuore sopimus pitää miehen penkin takana MM-kisoihin 2023 asti. Sopimus sisältää myös option.

Mikäli molemminpuolinen optio otetaan aikanaan käyttöön, on Jukka Jalonen, 58, Leijonien päävalmentaja jopa vuoteen 2024 saakka, mutta mestarivalmentaja pysyy vastuutehtävässä vähintään 2023 MM-kisoihin asti.

− Olen todella nauttinut Leijonien valmentamisesta. Meillä on hienoja pelaajia ja erittäin hyvä ja kiinteä johtoryhmä, jossa työviihtyvyys on huipussaan. Itselleni tärkeää on myös se, että Suomi lähtee arvoturnauksiin aina taistelemaan kirkkaimmista mitaleista. Näistä asetelmista on hyvä jatkaa työtä myös tulevina vuosina, Jalonen sanoo Jääkiekkoliiton tiedotteessa.

Sopimukseen sisältyy NHL-pykälä, joten suomalaisluotsilla on mahdollisuuden eteen tullessa tilaisuus hypätä rapakon taakse. Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Harri Nummela on iloinen tuoreen jatkopahvin synnystä.

− Tulokset puhuvat puolestaan. Maajoukkueen päävalmentajan tehtävän ohella Jukka tekee erinomaista työtä laajemmin koko Suomi-kiekon kehittämisessä. Jalonen oli selkeä ykkösvaihtoehtomme päävalmentajaksi myös kotikisojen jälkeen, Nummela alleviivaa.

Kahteen MM-kultaan, olympiapronssiin ja viimeisimpänä MM-hopealle Leijonat vieneen Jalosen työnkuvaan kuuluu A-maajoukkueen päävalmentajuuden lisäksi muun muassa Olympiakomitean palloilulajien asiantuntijaryhmätyötä, valmennusvaliokunnan jäsenyys sekä U20- ja U16-ikäluokkien valmennuksen johtaminen.

» Lähetä palautetta toimitukselle