Jukka Jalonen jätti NHL-nimiä valitsematta – Puljujärvi ja Lammikko jälleen maajoukkueeseen

MAAJOUKKUE / Uutinen
Jukka Jalonen sai perustella valintoja maajoukkueeseen nimi nimeltä.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/
Maanantaina julkistetusta Venäjän EHT-turnauksen nimilistasta puuttui moni etukäteen spekuloitu nimi. Sen sijaan mukana on jälleen Kärppien kaksikko Jesse Puljujärvi ja Juho Lammikko.

Maanantaina julkaistussa Leijonajoukkueessa Venäjän turnaukseen oli kaiken kaikkiaan 27 nimeä. Kymmenen puolustajan ja 15 hyökkääjän luettelon täydensivät kaksi maalivahtia, JYPin Eetu Laurikainen ja Admiral Vladivostokin Jussi Olkinuora. Ensikertalaisia joukkueessa oli noin kaksi kolmannesta.

Moni odotti näkevänsä mukana Julius Hongan nimen, mutta se jäi tällä kertaa puuttumaan.

− Honka on ehdottomasti potentiaalinen Leijonapelaaja. Hänellä oli jokunen tunti sitten vielä virityksiä NHL:n suuntaan, ja se vaikutti valintoihin. Jos pelaaja lähtee jonnekin, joudutaan heti ottamaan uusi pelaaja tilalle. Palataan Hongan suhteen ehdottomasti asiaan helmikuussa, päävalmentaja Jukka Jalonen valotti.

Pakkipäästä Lukon NHL-palaaja Ville Heinola nimettiin alle 20-vuotiaiden kisoihin tähtäävään ryhmään. Jokereista hyökkäykseen nimettiin Veli-Matti Savinainen ja Henri Ikonen sekä KHL:stä lisäksi HK Vitjazin Miro Aaltonen. NHL-otteluita vyöllään kantavaan Jokerien Saku Mäenalaseen ei valinta tällä kertaa osunut.

Hyökkääjistä mielenkiintoa herätti SKA:n Jori Lehterän tilanne.

− Lehterään ollaan oltu kyllä yhteydessä. On kuitenkin ajateltu, että kaikkien osapuolten takia odotetaan, että hänen muut asiansa ovat kunnossa.

− KHL:ssä pelataan huomattavasti enemmän kauden aikana kuin Liigassa. Kaikkein kokeneimpien pelaajien, jotka ovat jo näyttönsä jäällä antaneet, ei tarvitse olla mukana jokaisessa turnauksessa, Jalonen lisäsi.

Liiga ei vietä taukoa Venäjän turnauksen aikana, joten loukkaantumisten lisäksi myös kolmen muun runkopelaajan poissaolo tekee Kärpille loven kahdelle kierrokselle. Jesse Puljujärven ja Juho Lammikon lisäksi itään matkustaa Mikko Niemelä.

» Lähetä palautetta toimitukselle