Jukka Ahvenjärvi on JYPin uusi päävalmentaja − "Päivittäisessä valmennuksessa on kyse laadusta ja vaatimustasosta"

LIIGA / Uutinen
Jukka Ahvenjärvi on JYPin uusi päävalmentaja.
Kuva © Timo Savela
JYPin ensi kauden päävalmentaja on Jukka Ahvenjärvi, jolla on pitkä historia jyväskyläläisestä jääkiekosta.

JYP on valinnut ensi kauden päävalmentajakseen Jukka Ahvenjärven 1+1-vuotisella sopimuksella. Hänellä on vahva tausta jyväskyläläisestä jääkiekosta. Ahvenjärvi, 55, on valmentanut urallaan useaa kaupungin joukkuetta.

Viimeisin valmennuspesti Ahvenjärvellä on kaudelta 2019−20, jolloin hän päävalmensi JYPin U20-joukkuetta. Meriittilistallaan hänellä on CHL:n mestaruus JYPin valmennusryhmässä.

− Yksi urani asetetuista tavoitteista on saavutettu. Olemme kasaamassa valmennustiimin ja isoin tehtäväni on sen johtaminen oikeudenmukaisesti ja rehellisesti. Päivittäisessä valmennuksessa on kyse laadusta ja vaatimustasosta. Siten joukkue voi nousta voittavaksi, tuore päävalmentaja virkkoi.

Uusi päävalmentaja kertoi, ettei ole vielä ehtinyt tavata valmennusryhmänsä kanssa, joten pelillisistä asioista ei ole vielä puhuttu. Ahvenjärvi kertoi aktiivisesti seuranneensa muun muassa SHL:n pelejä tällä kaudella ja haluavansa viedä JYPin pelaamista kansainväliseen suuntaan.

− Energisyys ja sitkeä peli ovat sellaisia asioita, joissa se tulee näkymään. Pelin (tarkemman miettimisen) aika ei kuitenkaan ole vielä, Ahvenjärvi muistutti.

JYP teki paljon taustatyötä uuden käskijän palkkausprosessissa.

− Kartoitimme toistakymmentä päävalmentajaa uuteen rooliin. Uskon, että Ahvenjärvi tulee täyttämään odotukset ja saamme johtajuutta sekä valmentajan, joka nostaa seuran urheilullista vaatimustasoa, urheilutoimenjohtaja Mikko Viitanen sanoi tiedotustilaisuudessa.

» Lähetä palautetta toimitukselle