Juho Tommila siirtyy Roueniin – myös Setäsen sopimus julkaistiin

Muut Sarjat / Uutinen
Tommila pelasi Sportin takalinjoilla kuusi edellistä kautta.
Oskari Setänen ja Juho Tommila lähtevät Ranskaan vuoden sopimuksilla.

Ranskan pääsarjassa pelaava Rouen Dragons julkaisi maanantaina aiemmin uutisoidun maalivahti Oskari Setäsen sopimuksen.

30-vuotias Setänen siirtyy urallaan ensimmäistä kertaa ulkomaille. Hän pelasi viime kaudella KooKoossa 23 ottelua torjuntaprosentin ollessa 88,0. Hän on aiemmin edustanut myös TPS:aa, Jukureita sekä Lukkoa, jonka riveissä hän voitti Suomen mestaruuden kaudella 2020–21.

Setäsen lisäksi joukkueeseen matkaa myös toinen suomalainen, kun puolustaja Juho Tommila siirtyy hänkin ensi kertaa urallaan ulkomaille. 31-vuotias Tommila edusti edelliset seitsemän kautta Sportia, ja kuluvalla kaudella hän pelasi 56 ottelua viiden syöttöpisteen arvoisesti. Hän on pelannut aiemmin urallaan muun muassa Ässissä ja Lukossa.

Joukkueessa nähdään myös Mestiksen ystäville tuttu nimi, kun kausina 2020–21 RoKia ja 2022–23 TUTOa edustanut Robin Colomban pelaa lohikäärmepaidassa ensi kaudella. Hän pelasi viime kaudella kotikaupungissaan Briançonissa.

Rouen Dragons on Ranskan liigan hallitseva mestari. Se voitti finaalisarjassa Bordeaux Boxersin voitoin 4–2. Joukkue pääsi pelaamaan mestaruuden myötä ensi kaudeksi CHL-liigaan, jossa se kohtaa muun muassa kaikki sarjan suomalaisseurat: Tapparan, Pelicansin ja Ilveksen.

Ranskalaisseura on myös perinteinen suomalaispelaajien työnantaja. Sen riveissä on tahkonnut historian saatossa peräti 36 suomalaista pelaajaa 1990-luvun Petri Ylösestä, Heikki Riihijärvestä ja Kari Jalosesta viime vuosien Aleksi Elorinteeseen, Niclas Luceniukseen ja Juha Koivistoon.

Päivitetty 1.7.2024 klo 22.41: lisätty Rouen Dragonsin suomalaishistoriasta kertova kappale.

» Lähetä palautetta toimitukselle