Juhani Jasu ja viisi nuorta pelaajaa vahvistavat TPS:ää − "Hänen arvonsa tulee esiin niin otteluiden ratkaisuhetkillä, erikoistilanteissa sekä aloituksissa"

LIIGA / Uutinen
Jasu on kiekkoillut pitkään Tapparassa.
Kuva © Jari Mäki-Kuutti
TPS on solminut sopimukset Juhani Jasun, Topias Haapasen, Ruben Rafkinin ja Elias Laitamäen kanssa. Lisäksi omat kasvatit Eetu Anttila ja Eetu Liukas solmivat seuran kanssa liigasopimukset.

TPS tiedotti perjantaina, että se on tehnyt kahden vuoden sopimukset Juhani Jasun, Ruben Rafkinin ja Elias Laitamäen kanssa. Topias Haapasen sopimus on vuoden mittainen, mutta siinä on optio seuraavastakin kaudesta.

Kokenut Jasu, 32, saapuu Turkuun Tapparasta, jossa hän voitti kaksi Suomen mestaruutta.

− Jasu on älykäs ja luotettava sentteri, joka tuo mukanaan kokemusta ja voittamisen kulttuuria. Hänen arvonsa tulee esiin niin otteluiden ratkaisuhetkillä, erikoistilanteissa sekä aloituksissa, seuran pelaajatarkkailija Tomi Kallio kehuu.

Uusista pelaajista Haapasella, 21, ja Laitamäellä, 19, on Ilves-taustaa, joskin Haapanen pelasi viime kauden loppuun lainalla Ässissä.

− Topias on monikäyttöinen pelaaja, joka on kolkutellut lopullisen läpimurron porteilla Ilveksessä ja Ässissä. Vahvana ja luistelijana sekä kamppailijana hänestä odotetaan meille luotettavaa tekijää hyökkäyspäähän.

− Hyvän kokoinen pakki, jolta löytyy myös hyvä luistelutaito. Myös Laitamäen kohdalla uskomme, että hänen seuraava askel urallaan tapahtuu TPS:n puolustuksessa. Eliaksen vahvuudet ovat nimenomaan puolustuspelaamisessa ja sitä kautta hän on päässyt hyödyntämään vahvuuksiaan runsaasti myös juniorien maajoukkueissa, kertoo Kallio tiedotteessa.

Turkulaislähtöinen Rafkin, 18, palaa kotikaupunkiinsa Pohjois-Amerikasta, jossa hän edusti juniorisarjajoukkue Windsor Spitfirea.

− Ruben on molempiin suuntiin vahvasti pelaava puolustaja. Hänen ehdottomiin vahvuuksiin kuuluvat periksi antamaton luonne, vahva luistelu sekä hyvä laukaus. Hänellä on kova halu kehittyä ja edetä urallaan. Me uskomme, että hän kehittyy TPS:n paidassa seuraavalle tasolle, Kallio analysoi.

TPS solmi lisäksi sopimukset omien kasvattiensa maalivahti Eetu Anttilan, 20, ja hyökkääjä Eetu Liukkaan, 17, kanssa.

» Lähetä palautetta toimitukselle