Joulu on vietetty ja NHL-avut hyvästelty − liigakokoonpanoissa muutoksia menneeseen

LIIGA / Uutinen
Pistepörssin kärkinimi on lähtenyt muille maille.
Kuva © Juuso Koro
Liiga palaa sunnuntaina joulutauolta kolmen ottelun voimin. Joukkueet ovat joutuneet muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta luopumaan syyskaudella nähdyistä NHL-laina-avuistaan.

Sunnuntaina Liigaa pelataan kolmella paikkakunnalla, kun Kärpät isännöi JYPiä Oulussa, KooKoo saa Ilveksen vieraakseen Kouvolassa ja SaiPa mittelee paremmuudesta KalPan kanssa Lappeenrannassa.

Vielä ennen joulua sarjassa nähtiin tukuittain NHL-lainapelaajia, jotka ovat nyt kuitenkin suurilta osin lähteneet takaisin Atlantin taakse. Muun muassa Kärppien Jesse Puljujärvi ja Ilves-kolmikko Arttu Ruotsalainen, Juuso Välimäki ja Lukáš Dostál ja KalPassa nähdyt Eetu Luostarinen ja Otto Leskinen ovat siirtyneet Pohjois-Amerikkaan.

Toisaalta esimerkiksi Ilveksen Matias Maccelli ja Joona Koppanen ovat yhä mukana tupsukorvien kokoonpanossa. Sairastuvalta joukkue ei saa helpotusta, mutta uudet pelaajat Matias Myttynen, Teemu Väyrynen ja Erik Autio ovat mukana. Karri Aho ja Joona Korhonen tekevät liigadebyyttinsä tamperelaisnutussa.

Lappeenrannan ottelussa nähdään yksi liigadebyytti, kun alkukaudella Ketterässä vakuuttanut puolustaja Roope Reini luutii SaiPan alakerrassa. JYPin takalinjoilla Oulussa debytoi Valtteri Koskela. Patrik Siikanen palaa tositoimiin pitkän tauon jälkeen.

Lisäloven joukkueiden miehistöihin tuo U20-MM-kisat, joissa Nuorissa Leijonissa esiintyvät sunnuntai-iltana tositoimista olevista joukkueista Kärppien Joel Blomqvist, Kasper Puutio ja Topi Niemelä, SaiPan Matias Mäntykivi, KalPan Benjamin Korhonen, JYPin Brad Lambert ja Samuel Helenius sekä Ilveksen Roby Järventie ja Santeri Hatakka.

Muokattu 27.12.2020, kello 12.11. Otsikkoa muutettu.

Muokattu 27.12.2020, kello 12.15. Lisätty tieto Ahon, Korhosen ja Siikasen pelaamisesta.

Muokattu: 27.12.2020, kello 14.04. Kärpiltä U20-kisoissa on maalivahti Joel Blomqvist, ei suinkaan reilusti itseään vanhempi sukunimikaima Sami.

» Lähetä palautetta toimitukselle