Joukko NHL-pelaajia polvistui yhdessä kansallislaulujen aikana − "On aika lopettaa pelkkä puhuminen ja ryhtyä oikeisiin tekoihin"

NHL / Uutinen
Yhteensä neljä pelaajaa polvistui kansallislaulujen aikana ennen Golden Knightsin ja Starsin välistä ottelua.
Kuva © Jeff Vinnick
Vegas Golden Knightsin Ryan Reaves ja Robin Lehner polvistuivat yhdessä Dallas Starsin Tyler Seguinin ja Jason Dickinsonin kanssa kansallislaulujen aikana ennen joukkueiden kohtaamista maanantai-iltana Edmontonissa.

Ryan Reaves, Robin Lehner, Tyler Seguin ja Jason Dickinson polvistuivat yhdessä molempien kansallislaulujen aikana, kun Vegas Golden Knights ja Dallas Stars kohtasivat toisensa pudotuspelien sijoituskierroksen ottelussa Edmontonissa.

Aloite kannanottoon tuli Golden Knights -hyökkääjä Reavesilta. Stars-hyökkääjä Seguin keskusteli Reavesin kanssa alkulämmittelyn aikana, ja tämä oli nähnyt, että Seguin oli kesän aikana osallistunut erilaisiin mielenosoituksiin Dallasissa. Seguinin mukaan Reaves mainitsi ottelun alkulämmittelyssä polvistuvansa Lehnerin kanssa ennen kansallislauluja ja tiedusteli, haluaisiko Seguin liittyä mukaan.

− Ennen ottelua mainitsin asiasta pukukopissamme ja Dickinson kertoi välittömästi haluavansa liittyä joukkoomme, Seguin kertoi.

Reaves puolestaan perusteli kannanottoa medialle ottelun jälkeen.

− Haluan painottaa, että kannanottomme ei missään nimessä ollut suunnattu lippua tai niitä ihmisiä, jotka taistelevat ympäri maailmaa maamme puolesta, vastaan. Kunnioitan syvästi kaikki ihmisiä, jotka ovat lähteneet puolustamaan ja taistelemaan sekä kuolleet maamme vapauden puolesta.

− He lähtevät sotaan toiselle puolelle maapalloa, ja perheet revitään erilleen vapauden puolesta, mutta takaisin tullessaan he huomaavat, ettei tämä maa kuitenkaan ole vapaa kaikille. Tämä on lähtökohta kannanotolleni, Reaves huomautti.

Ruotsalaismaalivahti Lehnerin mukaan hänen päätöksensä polvistua ei ollut poliittinen vaan hän halusi kunnioittaa sillä ihmisoikeuksia.

− Viime aikoina ilmassa on ollut paljon puhetta kuuntelemisesta, keskustelemisesta ja oppimisesta. Nyt on kuitenkin aika myös konkreettisille teoille. Kaikilla pitäisi olla samat mahdollisuudet yhteiskunnassamme. Kaikkia pitäisi kohdella samalla tavalla, Lehner sanoi.

− Olen nähnyt ja kuullut viime aikoina asioita, jotka saavat minut voimaan pahoin. On aika lopettaa pelkkä puhuminen ja ryhtyä oikeisiin tekoihin, Lehner korosti.

Reaves ja Lehner ottivat asian tiimoilta yhteyttä myös Golden Knightsin johtoportaaseen ja ilmoittivat teostaan muun muassa GM Kelly McCrimmonille sekä George McPheelle. Golden Knightsin valmentaja Pete DeBoer antoi myös tukensa omille pelaajilleen.

Golden Knights oli itse ottelussa Starsia parempi ja vei voiton lukemin 5−3. 

» Lähetä palautetta toimitukselle