Joonas Larinmaa saapuu veljensä joukkuekaveriksi − TUTO kaappasi Mestiksen pistehain rivehinsä

MESTIS / Uutinen
Larinmaa matkaa Keski-Suomesta seuraavaksi kotikonnuilleen Turkuun.
Mestiksen pistepörssin viime kaudella voittanut Joonas Larinmaa vahvistaa tulevalla kaudella TUTOa.

Joonas Larinmaa siirtyy TUTOon ensi kauden kattavalla sopimuksella. Turkulaislähtöinen hyökkääjä on TPS:n kasvatti, mutta kiekkoili TUTOssakin juniorivuosinaan neljän kauden ajan.

− Emme lähtökohtaisesti hakeneet enää hyökkääjää. Kun tuli tilaisuus saada Joonas TUTOOn, niin teimme tietenkin kaikkemme, että saimme miehen takaisin kotiin, kertoi TUTOn urheilukoordinaattori Jouni Virpiö.

Viime kauden 28-vuotias Larinmaa edusti KeuPaa. Hyökkääjä takoi 31 ottelussa tehot 13+26=39 ja voitti Mestiksen pistepörssin. Hänet palkittiin myös sarjan parhaana hyökkääjänä ja valittiin tähdistökentälliseen. Kauden aikana Larinmaa pääsi kokeilemaan myös liigavauhtia, kun esiintyi JYPin paidassa kuudessa ottelussa.

Larinmaa on edustanut Mestiksessä aiemmin myös Jokipoikia kausina 2015-2020. Kaikkiaan hänellä on tilillään 298 Mestis-ottelua. Palkintokaapista löytyy kaudella 2015-2016 joensuulaisseurassa saavutettu pronssimitali.

Ainut sukunsa edustaja TUTOssa Larinmaa ei ole, sillä hänen pikkuveljensä Jesper pelaa myös turkulaisseurassa tulevalla kaudella. .

− Joonas on tyyppinä johtava pelaaja pukukopissakin. Hän tulee toimimaan tärkeänä esimerkkinä myös joukkueemme nouseville nuorille hyökkääjille, Virpiö arvioi.

» Lähetä palautetta toimitukselle