Joonas Kemppainen jatkaa uraansa Kärpissä − "Vähän piti ottaa hajurakoa jääkiekkoon ja miettiä, mitä uraltaan vielä haluaa"

LIIGA / Uutinen
Joonas Kemppainen jatkaa ensi kauden Oulussa.
Kuva © Tiia Mahkonen
Viime kaudeksi Suomeen palannut keskushyökkääjä Joonas Kemppainen nähdään myös ensi kaudella Oulun Kärpissä.

Hyökkääjä Joonas Kemppainen, 35, nähdään kärppäpaidassa myös ensi kaudella, kun pelaaja solmi vuoden mittaisen jatkosopimuksen Oulun Kärppien kanssa.

Kemppainen on voittanut Kärpissä kaksi Suomen mestaruutta vuosina 2014 ja 2015. Kotimaan kenttien lisäksi hän on pelannut niin NHL:ssä kuin KHL:ssäkin yhteensä seitsemän kauden ajan.

Pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle päättyneellä kaudella joukkueen varakapteeni teki 58 runkosarjaottelussa tehot 14+18=32. Pudotuspeleissä hän keräsi yhden maalin ja syötön kolmeen otteluun.

– Ihan mahtava homma, että Kepu päätti jatkaa Kärpissä! Hän on ollut jo pitkään Suomen kärkisenttereitä, ja tulee olemaan jälleen iso osa meidän hyökkäyspeliämme. Hän on hyvä, monipuolinen ja luotettava pelaaja sekä huippualoittaja. Kepu tuo mukanaan johtajuutta joukkueeseen, kertoo kehitysjohtaja Lasse Kukkonen joukkueen tiedotteessa.

Pelaaja itse kertoo päätöksen olleen harkittu.

– Vähän piti ottaa hajurakoa jääkiekkoon ja miettiä, mitä uraltaan vielä haluaa – ikää kuitenkin alkaa olla jo jonkin verran. Lopulta tulin siihen päätökseen, että tämä on paras ratkaisu, ja fiilikset sopparista ovat hyvät!

– Meidän pelaajien tulee panostaa siihen, että olemme yhtenäisempiä, ja henkilökohtaisella tasolla pitää varmasti parantaa kaikkien, ketkä ovat jäämässä, Kemppainen kertoo.

Oululaisjoukkue on julkaissut muitakin ensi kauden sopimuksia. Muun muassa viime viikolla seura tiedotti Julius Junttilan jatkavan yhden kauden verran joukkueessa ja Joose Antosen liittyvän uutena kasvona niin ikään yhden vuoden sopimuksella.

» Lähetä palautetta toimitukselle