Joonas Jalvanti päättää pelaajauransa − "Diagnoosin jälkeinen kesä ja syksy olivat vaikeita"

LIIGA / Uutinen
Joonas Jalvanti nähtiin urallaan myös Leijonat-nutussa.
Kuva © Jaakko Stenroos - http://jaskan.kuvat.fi/
Entinen Pelicans-kapteeni Joonas Jalvanti ilmoitti päättävänsä pelaajauransa.

Entinen Pelicans-kapteeni Joonas Jalvanti, 34, ilmoitti virallisesti päättävänsä pelaajauransa. Jalvantia ei ole nähty tällä kaudella ollenkaan Liigassa ja lopettamispäätöksensä yhteydessä puolustaja valotti tilannettaan enemmän.

Kiekkoreippaan kasvatti kertoo saaneensa kesällä kesällä 2022 lääkäriltä diagnoosin aivovammasta, joka oli vaivannut häntä tammikuusta 2021 lähtien.

− Vasta nyt pystyn kirjoittamaan tämän tiedotteen ja kertomaan aivovammastani julkisesti. Diagnoosin jälkeinen kesä ja syksy olivat vaikeita aikoja. Kävin henkisesti vieläkin syvemmässä kuopassa kuin syksyllä 2021. Hitaasti, mutta varmasti olen päässyt ylös kuopan pohjalta. Samalla elämäkin on alkanut tuntumaan antoisammalta ja tulevaisuus valoisammalta. Nyt on tullut aika virallisesti päättää urani jääkiekkoilijana ja aloittaa uusi luku elämässäni, Jalvanti kertoo Pelicansin verkkosivuilla.

Jalvanti edusti urallaan Liigassa Pelicansin lisäksi Bluesia yhteensä 445 runkosarjaottelun ja 47 pudotuspeliottelun verran. Hän pelasi myös ulkomailla KHL:ssä Jokereiden riveissä ennen siirtymistään SHL-joukkue Luleå HF:ään, jossa pelasi 240 runkosarjaottelua ja 18 pudotuspeliottelua.

» Lähetä palautetta toimitukselle