Joona Ikonen jättää Ilveksen ja siirtyy SHL-seura Malmö Redhawksin riveihin

SHL / Uutinen
Päättynyt kausi oli Ikosen tehokkain Liigassa, kun hän iski 47 tehopistettä.
Kuva © Saimi Airaksinen / https://urheilu.kuvat.fi/SaimiPhoto/
Ilveksen tehohyökkääjä Joona Ikonen on allekirjoittanut kaksivuotisen sopimuksen Malmö Redhawksin kanssa.

Ilveksen oma kasvatti ja seurassa kahdeksan kauden ajan pelannut Joona Ikonen suuntaa ensi kaudeksi SHL:ään Malmö Redhawksin riveihin. Allekirjoitettu sopimus on kestoltaan kaksivuotinen.

Päättyneellä kaudella Ikonen iski Ilves-nutussa uransa ennätyspisteet, kun runkosarjan 58 ottelua tuottivat 47 (20+27) tehopistettä. Ikonen on pelannut kauden aikana myös Leijonissa EHT-turnauksessa. Yhteensä kahdeksan Liiga-kautta ovat tuottaneet 340 ottelua ja 199 (90+109) tehopistettä.

– Olemme iloisia, että saamme Joonan meille. Hän on älykäs ja luotettava pelaaja, johon voi luottaa missä tahansa vaiheessa ottelua. Hän on kehittynyt hyvin viime vuosina Suomessa ja nyt on aika ottaa seuraava askel. Olemme iloisia, että hän tekee sen täällä meidän kanssamme, Malmön urheilujohtaja Björn Liljander kommentoi.

Sopimus yltää kevääseen 2026 saakka, ja Ikonen liittyy joukkueen mukaan elokuussa.

– SHL on silmissäni paras sarja Euroopassa, joten tämä tulee olemaan hyvä haaste minulle. Vahvuuteni ovat luistelussa ja maalin lähellä pelatessa, mutta haluan kehittyä ja tehdä työni niin hyökkäys- kuin puolustuspäässäkin, Ikonen kertoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle