Jonathan Drouin paljastaa: Puolustajaikoni Shea Weberin pelaajaura on virallista sinettiä vaille jo ohi

NHL / Uutinen
Shea Weber on tunnettu muun muassa hirmuisesta lyöntilaukauksestaan.
Kuva © Getty Images
Montreal Canadiens -hyökkääjä Jonathan Drouinin mukaan Shea Weber on jo vetäytynyt jääkiekkotoiminnan kulisseihin.

Lukuisista vammoista kärsineen Montreal Canadiens -kapteeni Shea Weberin pelaajaura on virallista imoitusta vaille ohi, ja puolustajakolossi on jo vetäytynyt työskentelemään Canadiens-toimistoon. Näin kertoi seurakaveri Jonathan Drouin tiistaisessa mediatilaisuudessa. 

Seuran GM Marc Bergevin kertoi jo heinäkuussa, ettei Weber ole pelikuntoinen koko tällä kaudella, ja epäili tuolloin, että kapteenin pelaajaura on luultavasti ohi. Drouinin tuoreet kommentit puolestaan vahvistavat tätä kertomaa:

− Hän on käytännössä eläköitynyt kaukaloista. Kaikki tiedämme sen nyt, ja hän on siirtynyt jo eteenpäin. Hän osallistuu pelaajatarkkailuun ja avustaa Bergeviniä. Se [pelaajaura] on ohi.

Drouin ei kuitenkaan myönnä, että Weber olisi suorasanaisesti ilmoittanut joukkueelle eläköitymisestään, ja sanookin, että kyseessä on ikään kuin julkinen salaisuus.

Weberin eläköityminen tietäisi miljoonien sanktioita

Weberillä on vielä viisi kautta jäljellä jättimäisestä sopimuksestaan, jonka hän solmi edellisen seuransa Nashville Predatorsin kanssa vuonna 2012. Jos hänen eläköitymisensä virallistetaan kesken sopimuskauden, lankeaa sopimuksen tehneelle Predatorsille työehtosopimuksen mukaisesti palkkakattoon vaikuttava sanktio.

Weberin 7,86 miljoonan dollarin kausittaisella palkkakattovaikutuksella se tietäisi sitä, että Predatorsin palkkakatosta höylättäisiin pois 4,9 miljoonaa dollaria sopimuksen tarkoitettuun päättymisajankohtaan, kauteen 2025−26 asti.

Kyseisen sanktion ideana on estää palkkakaton kiertäminen kokonaisarvoltaan suurilla sopimuksilla, joissa todellinen palkka maksetaan etupainoisesti, mutta sopimusta ei ole tarkoituskaan pelata loppuun asti. Weberin jättisopimus osuu tähän määritelmään, sillä sen palkanmaksu on vahvasti painotettu sopimuksen alkupäähän.

» Lähetä palautetta toimitukselle