Jokerit vyöryi murskaavasti Dinamo Riian yli jo avauserässä – Nicklas Jensen ja Peter Regin iskivät hattutempun

KHL / Uutinen
Jensen on ollut loukkaantumisen jälkeen hurjassa lennossa.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Jokerit lähti Riikaan 11 ottelun pisteputkessa Dinamoa vastaan. Helsinkiläisseura murskasi kotijoukkueen maanrakoon voitettuaan ottelun vahvan avauserän ansiosta lukemin 7−0. Jokerit ei ole aiemmin KHL-historiassaan juhlinut kahta hattutempun tehnyttä pelaajaa yhdessä ottelussa. Koko seurahistoriassa on kuitenkin aiemmin nähty viidesti kahden pelaajan tekemä hattutemppu yhden illan aikana.

Avauserän ensimmäisen kymmenen minuutin aikana nähtiin kolme kaunista helsinkiläisseuran maalia, jotka veivät Jokerit vastustamattomaan johtoon. Maalien jälkeen molemmat joukkueet nappasivat ylivoima-aikaa, mutta ainoastaan helsinkiläiset onnistuivat käyttämään tilaisuutensa hyväkseen tehden lukemiksi 4−0. Peter Regin ja Nicklas Jensen tekivät erässä kaksi osumaa mieheen.

Ottelun alussa Dinamo Riika hallitsi, mutta pelikellon rullatessa eteenpäin vieraat lisäsivät otettaan. Toinen erä käynnistyi samalla tavalla kuin ensimmäinenkin. Kotijoukkue hallitsi avausminuutit, mutta ei saanut kohtuullisista tilanteista huolimatta tehtyä avausosumaansa, vaikka Jokerien puolustus ja maalivahti Janis Kalnins antoivat parempia mahdollisuuksia nukahdettuaan vahvan avauserän jäljiltä. 

Rikkonaisen toisen erän ensimmäisestä maalista vastasi Jokerit ja illan kolmannellaan tanskalaishyökkääjä Jensen. Erän jälkimmäisellä kymmenminuuttisella helsinkiläiset saivat mahdollisuuden tehdä illan toisen ylivoimamaalinsa. Tämäkin ylivoima tuotti tulosta ja illan toisen hattutempun, kun joukkueen kapteenina toimiva Regin laukoi kuvion päätteeksi kiekon maaliin tehden lukemiksi 6−0.

Erän lopussa vieraat saivat vielä illan kolmannen ylivoimansa ja tekivät jälleen maalin. Tällä kertaa kiekon sai laukoa maaliin Sami Lepistö. Erän viimeisellä minuutilla Dinamo Riika sai illan kolmannen ylivoimansa, joka jatkui päätöserässä. 

Kotijoukkueen erikoistilannepelaaminen oli todella heikkoa, sillä joukkueen illan kolmaskaan ylivoima ei tuottanut tulosta. Latvialaisten maalille kolmanteen erään luisteli Reinis Liepins, kun Janis Voris sai antaa tilaa seitsemän päästetyn osuman jälkeen. 

Kolmannessa erässä ei nähty maaleja, mutta muutamat isäntien ja vieraiden vaaralliset maalintekoyritykset meinasivat tuottaa tulosta. Illan viimeisellä kymmenminuuttisella Jokerit sai mahdollisuuden lisätä johtolukemiaan neljännellä ylivoimalla, mutta yritys päättyi tuloksettomana. Ben Marshall oli kotijoukkueen pelaajista lähempänä maalintekoa ottelun loppupuoliskolla. 

Illan ottelussa Jensen ja Regin tekivät kumpikin hattutempun, Mikko Lehtonen saalisti kolme syöttöpistettä ja Alex Grant kaksi syöttöä. Jokerien tehorintama oli laaja, sillä Jesse Joensuu, Steve Moses, Petri Kontiola, Brian O'Neill, Viktor Lööv ja Henrik Haapala saalistivat myös tehopisteitä. 

Revenneistä 7−0-numeroista huolimatta ottelussa ei tapahtunut ylilyöntejä vaan kolmas erä pelailtiin loppuun ilman suurempia tunnekuohuja. Jokerit-vahti Kalninsin kaksi viimeisintä ottelua ovat olleet varsin lennokkaat, sillä joukkueen maaliin ei tehty niissä yhtäkään osumaa. Samaan aikaan Jokerit on latonut peräti 13 maalia. 

» Lähetä palautetta toimitukselle