Jokerit vahvistuu maajoukkuepuolustaja Mikko Lehtosella

MAAJOUKKUE, KHL / Uutinen
Mikko Lehtosella on edessään ensimmäinen KHL-kausi.
Kuva © Sami Kemppainen
Jokerit on vahvistanut rivejään Mikko Lehtosella. Joukkue on tehnyt sopimuksen myös kolmen nuoren pelaajan kanssa.

Mikko Lehtosen sopimus on kaksivuotinen. Puolustaja siirtyy Jokereihin SHL-seura HV71:sta, jossa hän iski 52 otteluun tehot 5+19.

− Lehtonen on moderni kansainvälisen tason huippupelaaja, joka liikuu hyvin, pelaa aktiivisesti ja saa kiekkoa maalille, Jari Kurri toteaa seuran tiedotteessa.

Lehtosella on vyöllään SHL:n mestaruus keväältä 2017 HV71:n riveistä sekä Liigan hopeaa Tapparan riveistä viime keväältä. Kotimaassa puolustaja on edustanut Tapparan lisäksi KooKoota ja TPS:aa.

Turkulainen on tuttu näky myös Leijonien vahvuudesta, sillä hän edusti Suomea MM-kisoissa 2017 ja olympialaisissa 2018. Tällä kaudella hän on pelannut kuusi EHT-ottelua keräten neljä tehopistettä. Lehtonen oli myös voittamassa alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruutta vuonna 2014 Ruotsissa.

Jokerit on tehnyt sopimuksen myös kolmen nuoren pelaajan kanssa. Eetu Mäki ja Rasmus Lahnaviik vahvistavat joukkueen hyökkäystä, kun taas Mico Luoto leventää puolustusta. Mäki pelasi viime kaudella Vaasan Sportissa, kun taas Lahnaviik ja Luoto edustivat Jokereita Nuorten SM-Sarjassa.

Mäen sopimus on 1+1-vuotinen. Lahnaviikin ja Luodon sopimukset kattavat seuraavat kaksi kautta.

− Mäki on ratkaisukykyinen taitava pelaaja, joka on ottamassa steppejä miesten peleihin, Kurri kuvailee.

− Lahnaviik taas on kova työntekijä, jolla on potentiaalia myös tuloksentekoon. Luoto on hyvin liikkuva ja taitava puolustaja, jolta löytyy rutkasti pelirohkeutta.

» Lähetä palautetta toimitukselle