Jokerit vahvistui NHL-hyökkääjä Saku Mäenalasella − "Saamme joukkueeseemme nälkäisen pelaajan, jonka parhaat vuodet ovat vielä edessä"

KHL / Uutinen
Mäenalanen pelasi viime kaudesta noin puolet NHL:ssä Carolina Hurricanesissa.
Kuva © Getty Images
Saku Mäenalanen palaa Carolina Hurricanesista Eurooppaan ja Jokerien KHL-joukkueeseen.

Alle 20-vuotiaiden maailmanmestari ja kolminkertainen suomenmestari Saku Mäenalanen on tehnyt 1+1-vuotisen sopimuksen Jokereiden kanssa. Hän liittyy joukkueen harjoitusvahvuuteen torstaina ja on kokoonpanossa lauantain kotiottelussa Avtomobilistia vastaan, jos KHL:n pelilupa-asiat on saatu valmiiksi.

Jokerit hankki 25-vuotiaan Mäenalasen KHL-oikeudet viime marraskuussa Sibir Novosibirskiltä. 

− Aloitimme prosessin jo tuolloin siltä varalta, että Mäenalanen palaisi täksi kaudeksi Eurooppaan. Olimme hänestä erittäin kiinnostuneita ja nyt voimme iloksemme todeta, että siirto on varmistunut, kertoo Jokereiden puheenjohtaja ja GM Jari Kurri seuran tiedotteessa.

− Saamme joukkueeseemme nälkäisen pelaajan, jonka parhaat vuodet ovat vielä edessä. Mäenalanen on isokokoinen ja suoraviivainen hyökkääjä, joka tuo ryhmäämme paljon maalintekovoimaa, Kurri jatkaa.

Kärpissä liigauransa aloittanut Mäenalanen siirtyi viime kaudeksi Pohjois-Amerikkaan Carolina Hurricanesin organisaatioon. Isokokoinen hyökkääjä pelasi debyyttikaudellaan NHL:ssä 34 runkosarjan ottelua ja yhdeksän pudotuspeliottelua. Runkosarjan tehot olivat 4+4 ja pudotuspelien 0+1.

Liigaa Mäenalanen on pelannut viidellä kaudella 192 peliä, joista kahdeksan lainalla Pelicansissa ja loput Kärpissä. Viimeisimmällä kaudellaan 2017−18 Mäenalanen oli Kärppien neljänneksi paras pistemies tehoillaan 17+29=46. Alle 20-vuotiaiden MM-kullan torniolaislähtöinen hyökkääjä voitti vuonna 2014 ja oli myös turnauksen paras maalintekijä seitsemällä osumallaan.

Hurricanesilla on edelleen Mäenalasen NHL-oikeudet, mutta nuori hyökkääjä ei päässyt seuran kanssa sopimukseen, eikä voi KHL:n sääntöjen mukaan solmia sopimusta enää tällä kaudella Hurricanesin kanssa.

» Lähetä palautetta toimitukselle