Jokerit pyysi Jääkiekkoliittoa hyllyttämään Mestis-hakemuksensa

MESTIS, Muut Sarjat / Uutinen
Jokerit pyysi jääkiekkoliittoa jättämään Mestis-hakemuksensa käsittelemättä.
Kuva © Joonas Kämäräinen

Jääkiekkoliitto tiedotti liittohallituksen jättäneen Jokerien taustoille perustetun Team Jokerit oy:n Mestis-hakemuksen käsittelemättä. Viikko sitten lähetetty hakemus jätettiin nyt käsittelemättä Jokerien taustayhtiön pyynnöstä.

− Saimme eilen Team Jokereilta pyynnön olla käsittelemättä heidän jättämäänsä hakemusta. Tämä Jokereiden pyyntö perustui heidän arvioonsa sarjapaikkahakemukseen vaadittavista tiedoista ja taustaselvityksistä, liittohallituksen puheenjohtaja Harri Nummela kertoo liiton tiedotteessa.

Tiedotteen mukaan sarjapaikan ja tarvittavien lisenssien saamisen kriteereihin kuuluvat selkeä tieto hakijan omistajuudesta, rahoituksesta ja toiminnan järjestelyistä kuten peli- ja harjoittelupaikoista. Lisenssihakemusten määräaika ensi kaudelle on maaliskuun lopussa, mitä ennen hakijalla on oltava liittohallituksen myöntämä sarjapaikka.

Uutta tulemista tekevällä Jokereilla on ollut suuria vaikeuksia kotihallin löytämisen kanssa. Sen kotiareenana vuosia palvellut entinen Hartwall-areena on yhä venäläisomistuksessa. Lisäksi seuran omistuksen, johdon ja rahoituksen suhteen on ollut paljon epäselvyyksiä.

» Lähetä palautetta toimitukselle